L'Ajuntament de Muntanyola demostra que no està endeutat

El consistori fa públiques les dades econòmiques per contrarestar una notícia publicada en aquest diari

Redacció Osona.com
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 31 d'octubre a les 8:10h
Osona.com va publicar el passat 24 d’octubre una notícia sobre l’estat econòmic dels ajuntaments, fonamentada en una base de dades elaborada pel diari El Confidencial. Aquesta base de dades situava l’Ajuntament de Muntanyola en la quarta posició del rànquing de la demarcació de Barcelona de consistoris més endeutats per habitant, amb 827 euros.

L’alcalde de Muntanyola, Lluís Alier, ha enviat una carta en aquest diari “desmentint” aquesta notícia. Segons l’Ajuntament, el deute per habitant del municipi és de 0 euros, tal com apareix al web del Ministeri espanyol d’Hisenda i a la base de dades elaborada per un altre mitjà de comunicació,cinco días. Per corroborar-ho, l’Ajuntament aporta l’informe econòmic elaborat per la Diputació de Barcelona. Amb aquestes dades, el consistori osonenc se situa en el lloc 7.498 dels 8.116 ajuntaments espanyols i a la cua dels de la demarcació de Barcelona.

“Val a dir que no ens hem hagut d’acollir al mecanisme obligatori de pagament de creditors imposat pel Ministeri d’Hisenda, als ajuntaments morosos, i que els únics deutes que tenim al dia d’avui son els capitals pendents d’amortitzar dels ajuts de Caixa, i les factures entrades a l’Ajuntament durant el darrers trenta dies. Al dia d’avui, el saldo viu provisional es de 160.000 euros, o siguin 266 euros per habitant”, diu l’alcalde a la nota.

Osona.com ha contrastat les xifres econòmiques de Muntanyola i d’altres ajuntaments d’una tipologia semblant publicades a El Confidencial amb bases de dades elaborades per altres mitjans. Així, per exemple, Tavertet, Malla i Vilanova de Sau coincideixen en aparèixer a tots aquests mitjans, inclòs El Confidencial, amb un deute 0 a finals de 2013. Muntanyola també apareix arreu amb deute 0, amb l’excepció a El Confidencial, una dada que és errònia.
 

Informe econòmic de la Diputació de Barcelona (PDF)

Nota de l’Ajuntament de Muntanyola (PDF)