Les reserves dels pantans garanteixen el subministrament d'aigua durant 15 mesos

L’embassament de Sau està al 78% de la seva capactitat, 11 punts més que l’any passat

Redacció Osona.com
31 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:33h
El pantà de Sau, aquest dijous al matí
El pantà de Sau, aquest dijous al matí | Josep M. Costa

El pantà de Sau, aquest dijous al matí. Foto: Josep M. Costa


La comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat, que s’ha celebrat aquest dimecres a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha fixat una reserva de 252 hm3 d’aigua fins el mes de març per a satisfer les diferents demandes d’abastament, reg i usos ambientals. Els embassaments del Ter (Sau i Susqueda) reserven així, per als propers sis mesos, al voltant de 154 hm3, dels quals prop de 92 es destinaran a l’abastament domèstic (xarxa Ter-Llobregat i Consorci de la Costa Brava), prop de 15 per a usos agrícoles i més de 40 per a garantir el cabal ecològic del riu.

D’altra banda, els embassaments del Cardener-Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) alliberaran prop de 99 hm3, dels quals més de 82 es destinaran a l’abastament urbà (xarxa Ter-Llobregat, Aigües de Barcelona, Aigües de Manresa i Aigües de Terrassa) i uns 16,5 hm3 per a les necessitats de reg.
 
Els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan actualment al 89% (545 hm3) de la seva capacitat i amb les reserves actuals es podran satisfer totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15 mesos. Pel que fa al pantà de Sau, està al 78% de la seva capacitat, amb 128,9 hectòmetres cúbics, una xifra que supera en més d’11 punts la de l’any passat en aquesta mateixa data (66,7% i 110,2 hm3).
 
D’altra banda, també s’ha destacat la contenció en la demana registrada entre abril i octubre de 2014 en l’àmbit del sistema Ter Llobregat, que ha suposat una reducció del 10% en comparació amb el període de referència 2005-2007.
 
Finalment, en la comissió d’aquest dimecres també s’ha informat que les dessalinitzadores del Llobregat i la Tordera produiran de manera conjunta durant els propers sis mesos uns 3,6 hm3 d’aigua.
 

Estat dels embassaments