La FUB i la UVic-UCC es doten d'un codi ètic amb 12 punts

El text es basa en el compromís individual, l’equanimitat col·lectiva i la veritat científica

Redacció Osona.com
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 01 de novembre a les 18:35h

El codi ètic de la FUB i la UVic-UCC

La Fundació Universitària Balmes (FUB) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’han dotat d’un codi ètic. El dimarts a la tarda, durant el claustre ordinari de la universitat, el rector Jordi Montaña va donar el tret de sortida a la seva divulgació.

El codi ètic és un document consensuat per tots els estaments de la comunitat universitària que vol deixar palès què s’espera de les persones que conformen el col·lectiu de la UVic-UCC i la FUB, òrgan gestor del centre.

El codi ètic es basa en tres valors essencials: el compromís individual, l’equanimitat col·lectiva i la veritat científica, i els desplega en 12 principis generals pensats per conscienciar a cada persona de la necessitat del seu comportament ètic i de la responsabilitat que se n’espera com a membre de la comunitat universitària: respecte, professionalitat, igualtat, equitat, esperit crític, transparència, austeritat, sostenibilitat, qualitat, eficiència, innovació i cooperació. El codi reflecteix, alhora, els compromisos de la comunitat universitària davant de la societat.

El Síndic de Greuges de la Universitat, nomenat a principis del curs passat, serà l’encarregat de fer el seguiment i d'avaluar el compliment d’aquest codi ètic i de la resta de normatives i reglaments que el despleguen, i en donarà comptes a la memòria anual del curs.
Arxivat a