Teatres Amics produeix l'última obra de Jordi Casanovas

Sis teatre catalans, entre els quals l'Atlàntida, programen conjuntament el muntatge

Jordi Palmer
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:51h
Actors, director i representants municipals implicats en l'obra
Actors, director i representants municipals implicats en l'obra | JP/ND

La plataforma Els Teatres Amics, formada per l'Atlàntida de Vic, el Kursaal de Manresa, el Teatre Auditori de Granollers, l'Atrium de Viladecans i el Teatre Auditori de Sant Cugat, juntament amb l'Auditori de Vilafranca del Penedès, han fet un pas endavant en la seva estratègia de col·laboració per produir conjuntament l'obra "Vilafranca, un dinar de Festa Major", tercera part de la trilogia sobre la identitat catalana del dramaturg Jordi Casanovas, centrada aquest cop en la família com a primer cercle social.

La producció conjunta, que es dóna per primera vegada entre sis teatres municipals, comportarà que l'obra de Casanovas faci "sis estrenes, sis petites temporades", segons ha declarat el mateix autor. De fet, l'obra s'estrenarà a Vilafranca el 19 de febrer del 2015, on es representarà fins al 22 de febrer. Seguidament passarà a Vic -del 27 de febrer a l'1 de març-; Granollers -6 a 8 de març-; Sant Cugat del Vallès -13 a 15 de març-; Viladecans -20 al 22 de març-; i Manresa -27 al 29 de març.

De fet, un dels actius de la producció conjunta és que l'obra es podrà veure en ciutats mitjanes "com la que dóna marc a l'obra", ja que l'autor ha destacat que "Vilafranca, un dinar de Festa Major" s'emmarca durant la festivitat d'una ciutat mitjana, on una família de classe mitjana veu "com s'esquerda l'harmonia". Casanovas l'ha ambientat a Vilafranca del Penedès durant Sant Fèlix, però es pot trobar el paral·lelisme amb les altres ciutats que acolliran l'obra.

A més, a diferència amb les altres dues parts de la trilogia, "Una història catalana" i "Pàtria", que es van poder veure al TNC i al Teatre Lliure, la tercera girarà pels esmentats teatres en una demostració que "el món municipal ha de poder fer producció de grans obres de teatre", segons ha assenyalat Jordi Sellas, director General de Creació i Empreses Culturals, que conclou que tot plegat dóna "valor afegit en termes de país". 
 
L'obra està interpretada per Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Georgina Latre, Vicky Luengo, Àurea Márquez, Marc Rius, Manuel Veiga, David Vert i Anna Ycobalzeta. El muntatge compta amb escenografia de Sebastià Brosa, il·luminació de David Bofarull i banda sonora a càrrec de la formació Anna Roig i L’ombra de ton chien.
Arxivat a