El Govern publicarà aquest vespre els punts on es podrà votar el 9-N

A Osona es podrà participar als 51 municipis, en 54 locals i 157 meses | La comarca aporta 1.269 voluntaris

Redacció Osona.com
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:48h
Els veïns dels 51 municipis d'Osona podran anar a votar, oficialment “participar”, a la seva mateixa població, el 9-N, tal com va anunciar fa uns dies la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Una situació que ha estat possible gràcies a l'oferiment de locals municipals que s'han afegit a la xarxa de locals de la Generalitat –bàsicament instituts-.

A Osona, hi haurà un total de 54 locals on poder exercir el vot i 157 meses. Al conjunt de Catalunya, hi haurà 1.317 locals i 6.695 meses. D'aquesta manera, es cobrirà el 99,9% de la població.

A partir d’aquest vespre, els ciutadans majors de 16 anys podran consultar al web www.participa2104.cat el local i la mesa on podran fer efectiva la seva participació, segons ha informat el Departament de Governació. S’habilitarà un formulari al web on l’usuari podrà introduir l’adreça que consta al seu DNI i, de forma immediata, obtindrà la informació del local i la mesa als quals està adscrit per poder participar en el procés. La informació es podrà imprimir amb un format de targeta, perquè sigui d’utilitat a l’hora de localitzar el local i la mesa.

Els voluntaris

El nombre total de persones voluntàries per a la jornada de participació del proper 9 de novembre és de 40.930. El Govern ja disposa de la llista definitiva del personal voluntari, després que ahir es tanqués el formulari d’inscripció al web, que s’hagi fet la depuració de les dades per evitar les duplicitats i que s’hi hagin incorporat els voluntaris vinculats a centres docents i els inscrits directament a les delegacions territorials de la Generalitat (d'aquests darrers dos grups no està disponible la distribució territorial).

En unes primeres dades lliurades pel Departament de Governació, Osona tindrà 1.269 voluntaris.
 

El dispositiu del nou 9-N