Un total de 1.200 agricultors osonencs rebrà 6 milions d'euros de la Unió Europea

El Departament d'Agricultura de la Generalitat avança aquesta quantitat a partir de dimecres

Redacció Osona.com
28 d'octubre del 2014
Actualitzat el 31 d'octubre a la 13:45h

Un camp de colza a Vic. Foto: Josep Maria Costa


La comarcad'Osona rebrà a partir d'aquest dimecres 6 milions d'euros, que aniran destinats a garantir la viabilitat de lesexplotacions agràries de 1.200 agricultors. Així ho ha explicat el Departament d'Agricultura, que ha decidit avançar el 50% de l'ajut de Pagament Únic de la campanya 2014, que ha de finançar en la seva totalitat la Unió Europea.

En total a Catalunya, la Generalitat donarà més de 122 milions d'euros, que revertiran en 50.763 productors d'arreu del territori. Segons ha informat el Departament, aquests diners, que corresponen al 2014, s'avançaran perquè es considera que l'agricultura a Catalunya és una “font importantíssima de producció de béns públics que el mercat no remunera”, com el paisatge, la biodiversitat o la prevenció d'incendis.

El Pagament Únic és l'ajut directe més important a les explotacions agràries europees i és una de les accions prioritàries de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta subvenció té per objectiu ajudar en el pagament de la renda i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions. D'aquesta manera, s'evita l'abandonament de les terres i de l'activitat agrària i es fomenta l'equilibri territorial i l'obtenció i subministrament d'aliments a la població. 

Pel que fa a l'ajuda a Osona al nombre de productors, la comarca es la més beneficiada de les comarques veïnes de la Catalunya Central. Dintre d'aquest àmbit, la segueixen el Bages, amb 3,7 milions i més de 1.000 beneficiaris; Solsona, amb 2,5 milions i més de 600 productors; l'Anoia, amb 2,3 milions i uns 1.000 beneficiaris; i el Berguedà, amb 2,2 milions d'euros i uns 450 beneficiaris. Per sota del Berguedà es troba el Ripollès i la Cerdanya, que ronden els 300 productors, que rebran aproximadament un milió d'euros cadascun.