La Caixa destina 120.000 € a un projecte de cohesió social a Vic

La promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana, eixos centrals de la iniciativa

Elvira Vilardell
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:26h

Acte de presentació del projecte. Foto: Ajuntament de Vic


L'Obra Social la Caixa i l'Ajuntament de Vic, juntament amb l'Associació Tapís, han engegat el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI). Aquesta iniciativa vol fomentar la conveniència i la cohesió social de Vic i compta amb una dotació de 120.000 euros que l'Obra Social la Caixa hi ha destinat.

La signatura oficial de l'acord es va fer ahir al matí, 27 d'octubre, en un acte presidit pel patró de la Fundació Bancària la Caixa, Jaume Lanaspa; el director Territorial de Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, i l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal.

Amb aquest projecte es vol afavorir el desenvolupament local i fomentar la convivència a través de la millora i l'establiment de noves relacions entre ciutadans, recursos tècnics i administracions. En aquest sentit es generaran espais tècnics de trobada on diversos professionals compartiran informació sobre els recursos existents del territori i dissenyaran un pla d'acció per donar resposta a alguns dels reptes de la ciutat.

La promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana seran els tres eixos d’actuació principal de la iniciativa que comportaran, a més, amb l'impuls d’activitats socials i familiars a la ciutat.

Per tirar endavant el projecte l'Ajuntament de Vic, l'Associació Tapís i l’Obra Social la Caixa contractaran tres persones que actuaran com a facilitadors i dinamitzadors de tot el procés, i que estaran a disposició de tots els àmbits i regidories.

La direcció i coordinació d'aquesta iniciativa recau sobre l'Obra Social de la Caixa, un equip científic de la Universitat Autònoma de Madrid i un comitè assessor. D'altra banda, el projecte també compta amb l'aval de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Actualment ja són 40 els territoris que s'han unit a la iniciativa, que es va iniciar el 2010 i és d'àmbit estatal.