El Collsacabra i el Roc 34 es tenyeixen de groc

L’ANC i Òmnium organitzen diverses accions a Osona, en el marc de la campanya “Ara és l’hora”

Voluntaris de l'ANC i Òmnium pintant de groc la façana del Roc 34
Voluntaris de l'ANC i Òmnium pintant de groc la façana del Roc 34 | Adrià Costa
Redacció Osona.com
27 d'octubre del 2014
Actualitzat el 30 d'octubre a les 18:17h

Les teles grogues onejant al cingle de Cabrera. Foto: Josep Maria Montaner


L'ANC i Òmnium Cultural, com a promotors de la campanya “Ara és l’hora”, han organitzat diverses accions a Osona fins al 9 de novembre. Les propostes es basen en el groc, el color de la campanya, i mobilitza centenars de voluntaris. Dues de les accions més espectaculars s’han viscut aquest cap de setmana.

A la primera, dissbte, l’Assemblea Territorial Collsacabra per a la Independència va vestir Cabrera de groc en una acció conjunta amb l’equip d’Anigami Aventura i el suport de voluntaris del territori, entre els que hi havia dissenyadores i cosidores. El muntatge va començar a les nou del matí i la instal·lació va quedar finalitzada als volts de les onze.

Escaladors professionals i voluntaris van ser els encarregats d’anar vestint Cabrera. Les teles que es van col·locar a la muntanya tenien una llargada de 50 metres i una amplada de 8 metres. La seva extensió la fa visible des de molts punts de la comarca d’Osona.
 

Un noi pintant de groc la façana del Roc 34, aquest dissabte. Foto: Adrià Costa


La segona, la pintada de groc de l’antiga discoteca del Roc 34, a Vic, que es va poder executar gràcies a la col·laboració d’una trentena de voluntaris. De cara a diumenge de la setmana que ve, 2 de novembre, un grup de grafiters hi acabaran de donar el toc final. En total, s’hauran utilitzat uns 150 litres de pintura per a aquesta acció.

Balcons i aparadors grocs

L’ANC i Òmnium han fet una crida a la “col·laboració ciutadana” per posar domassos als balcons. És per això que aquest dilluns es farà pública una llista de comerços a on es podran adquirir aportant-hi la voluntat. Es podrà consulta als webs d'Òmnium Osona i ANC Osona. També s’anima els comerços a posar elements grocs als seus aparadors. La idea és que el groc inundi al màxim de llocs possibles de tots els carrers, places i vies d’Osona.

Dimarts vinent, amb motiu del derbi d’hoquei entre el Voltregà i el Vic, el groc també serà protagonista en tres moments claus de l’enfrontament.

Per al 8 de novembre, el dia abans de la consulta, es prepara una rua de vehicles grocs. Tothom que tingui qualsevol vehicle groc (moto, cotxe...) i vulgui participar es pot posar en contacte amb l’ANC i Òmnium a través del correu osona@omnium.cat.

En total, durant aquests dies, es preveuen distribuir 20.000 domassos o banderoles grocs perquè es pengin als balcons, 4.000 cartells, 700 pancartes, 600 litres de pintura, 500 bobines de plàstic i fins a 1 quilòmetre de tela groga.
 

Voluntaris de l'ANC i Òmnium pintant de groc la façana del Roc 34. Foto: Adrià Costa

Arxivat a