L'exèrcit espanyol fa maniobres al Montseny «un cop cada un o dos anys»

La Coordinadora per a la Salvaguarda denuncia que els militars fan "marxes llargues sense tenir en compte que trepitgen un espai protegit"

Jordi Palmer
26 d'octubre del 2014

Els militars espanyols, de maniobres al cim del Turó de l'Home. Foto: Arran Baix Montseny

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) denuncia que l'exèrcit espanyol fa maniobres al Parc Natural "de forma regular, un cop l'any o un cop cada dos anys". Segons la Coordinadora, els militars fan "marxes llargues" carregats amb tot l'equip "sense tenir en compte que trepitgen un espai protegit".

Les darreres maniobres de les que es tenen constància són del 26 d'agost passat, i van ser denunciades per Arran Baix Montseny. Segons un comunicat d'aquest col·lectiu, l'exèrcit es va "desplaçar des de Passavets fins el Turó de l'Home" i els soldats anaven "armats, amb l'uniforme i l'equipament corresponent".

El president de la CSM, Carles Lumeras, assegura que l'exèrcit es presenta al Montseny "sense demanar permís a ningú" i que les maniobres es fan "amb el beneplàcit i el silenci de l'Administració". La Coordinadora lamenta que les últimes maniobres es fessin al Turó de l'Home, "una de les zones amb més interès ecològic". "La presència de l'exèrcit suposa més càrrega humana a la freqüentació que ja existeix al Parc", lamenta el vocal de la Coordinadora Sergi Travessa. 

Arran Baix Montseny ja va denunciar amb fotografies i un comunicat que l'exèrcit va fer maniobres al Parc Natural el 26 d'agost d'aquest any. El col·lectiu va considerar que la presència de l'exèrcit va ser "un intent d'intimidació envers el nostre poble".