Osona Cuina porta l'excel·lència del porc al Fòrum Gastronòmic

Entre els xefs participants destaquen els cuiners Nandu Jubany i Ignasi Camps

Redacció Osona.com
24 d'octubre del 2014
Actualitzat el 27 d'octubre a les 16:25h

Nandu Jubany, al Fòrum Gastronòmic. Foto: Osona Cuina


Osona Cuina va presentar dijous, 23 d'octubre, un multi-taller centrat en "l'excel·lència del porc" al Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2014. Els diferents xefs es van repartir en quatre grups per mostrar diversos plats amb un mateix denominador comú: el porc.

Al taller hi van assistir uns 60 professionals que van poder escoltar les explicacions dels cuiners i degustar els seus plats. Tot plegat es va enregistrar per editar una peça que reculli des de la idea inicial, passant pel procés creatiu, fins la presentació al Fòrum.

El primer capítol -"Xarcuteria i cuina"- el van obrir Santi Masallera, del restaurant Tresona XXI; Toni Cruells, del D.O. Vic; Oriol Sala, cuiner d'El Gravat, i David Sanglas, del Sambucus. De la creativitat d'aquests xefs en van sortir elaboracions com: carpaccio de llonganissa o bufeta de porc farcida amb galtes confitades amb tòfona.

El segon torn -"Porcades amb seny”- va ser pels cuiners Victor Trochi , del restaurant les Magnòlies -que va preparar cueta de porc, botifarra d’algues i botifarra de poma i canyella-, i Raül Cuadras, de Mams, que va titular la seva creació "galtes de porc amb seny".

Els capítols tres -”Enciam Brut”- i quatre -”Cansalada en el món de la gastronomia”- els van dur a terme Ignasi Camps, de ca l'Ignasi, i Nandu Jubany del Mas Alabedra.

El Fòrum va tancar les portes aquest dijous, després de quatre dies de sessions de cuina en directe, diàlegs entre cuiners, tastos de vins, premis i concursos, i ho va fer amb una representació destacada de la comarca.

I és que a part de la intervenció d'Osona Cuina, el certamen estava organitzat per Pep Palau, von Arend & Associats, amb seu a Manlleu. A més, Osona Terra – l'associació de pagesos, artesans i oficis de boca- també hi va ser present amb un estand.