La Cambra de Comerç premia nou empreses d'Osona per la seva trajectòria

Tots els negocis guardonats tenen més de 50 anys de recorregut

 Felip Puig, Miquel Valls, i Josep Pujadas, entre altres assistents de l'acte
Felip Puig, Miquel Valls, i Josep Pujadas, entre altres assistents de l'acte | Cambra de Comerç
Redacció
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 17:27h

Assistents a l'acte, entre els quals hi havia el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, i el delegat de la Cambra d’Osona, Josep Pujadas.Foto: Cambra de Comerç


La Cambra de Comerç de Barcelona ha guardonat nou empreses d'Osona per la seva llarga trajectòria a la casa Llotja de Mar (Barcelona). Aquesta distinció es va fer ahir, 22 d'octubre, en el marc del Dia de la Cambra, que va complir ja la seva divuitena edició. Amb aquests premis es va voler retre homenatge a totes aquelles empreses que aquest any celebren un aniversari rellevant (50, 75, 100, 125, 200, 250 i 300 anys).

En total 100 companyies de la demarcació de Barcelona van rebre aquest distintiu, d'entre les quals n'hi havia nou d'osonenques. Les empreses de la comarca més antigues són: Embotits Solà (Vic), amb 200 anys d’antiguitat, Fabregó Joiers (Vic), amb 100 anys, i Forn de pa Can Vila (Seva), amb 75 anys. D'altra banda també van recollir el guardó pels seus 50 anys els negocis: Liney (Vic), Mobles Pirineus (Tona), Enric Codina i Marin (Sant Hipòlit de Voltregà), Carnisseria i Cansaladeria Homs (Tona), Fugar Xemeneies (Centelles) i Autoescola Sarrió (Vic).

De les 100 companyies guardonades la que més anys celebra és la fàbrica de paper barcelonesa J. Vilaseca, que en compleix 300, seguida dels 250 de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts. Durant l'acte el president de la Cambra, Miquel Valls, va destacar l'equilibri entre tradició i innovació en el teixit empresarial català i va remarcar l'important paper d'aquests negocis en la generació de llocs de treball.

El punt i final el va posar el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que en la mateixa línia que Valls, es va centrar en la capacitat d'adaptació d'aquestes empreses als nous temps.