Els Mossos s'endinsen en les peculiaritats d'una instal·lació elèctrica

Endesa organitza una jornada de formació per millorar la seguretat laboral dels agents | També hi participen membres del SEM, el TSC i la Policia Local de Manlleu

Redacció
25 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:15h
Agents dels Mossos d'Esquadra, dijous a la subestació elèctrica de Vic
Agents dels Mossos d'Esquadra, dijous a la subestació elèctrica de Vic | Adrià Costa

David Gómez, tècnic de subestacións d'Endesa,explica les peculiaritats de les instal·lacions. Foto: Adrià Costa


Un total de 41 efectius dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial d’Osona van rebre aquest dijous una sessió informativa i de conscienciació sobre riscos a instal·lacions elèctriques, impartida per Endesa. L’objectiu d’aquesta jornada, que va tenir la seva sessió pràctica a la subestació de Vic, era donar a conèixer als agents les característiques i peculiaritats de les seves instal·lacions per tal de millorar la seva seguretat si han d’intervenir-hi durant algun incident. A la sessió, s’hi van sumar professionals de Transport Sanitari Català (TSC), del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i agents de la Policia Local de Manlleu.

Aquesta sessió forma part d’unes jornades formatives -tant teòriques com pràctiques- on els agents tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà i sobre el terreny la singularitat de les infraestructures elèctriques i, així, tenir les nocions necessàries per reduir al màxim els riscos laborals. D’aquesta manera, si mai han d’intervenir en incidents relacionats en instal·lacions d’aquest tipus, no només coneixen quins són els elements que composen cadascun dels seus espais sinó quines són les millors formes d’interactuar-hi. Així, poden optimitzar l’eficàcia de les tasques d’intervenció, minimitzar els danys materials i proporcionar un ràpid restabliment del servei elèctric.

A la jornada hi han participat agents dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de Manlleu i membres del Servei d'Emergències Mèdiques. Foto: Adrià Costa
 

Subestació de Vic. Foto: Adrià Costa


Durant aquesta tardor i hivern està previst que rebin aquesta formació uns 400 mossos de la Regió Policial Central, que inclou, juntament amb Osona, les comarques de l’Anoia, Bages, Berguedà i Solsona. En algunes d’aquestes sessions, com és el cas de la de dijous, s’hi sumaran altres cossos mèdics i de seguretat.

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central participen en aquestes jornades amb l’objectiu d’ampliar els seus coneixements i poder preveure una actuació més efectiva en aquestes instal·lacions si mai es donés el cas.

A més de la subestació de Vic, els professionals van visitar altres instal·lacions menors com centres de transformació, una línia aèria a mitja tensió i un punt de transformació. Són, com la subestació, espais elèctrics estratègics de la zona que cal conèixer per aprofundir en les mesures preventives i de seguretat que cal tenir en compte.
 

Jornada sobre els riscos en les instal·lacions elèctriques, aquest dijous a la subestació de Vic. Foto: Adrià Costa

 

Agents dels Mossos d'Esquadra, aquest dijous al migdia a la subestació de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a