Manlleu congela per segon any les ordenances fiscals

Aprovades per unanimitat les taxes i els impostos per a l’exercici de 2015 | El consistori augmenta el salari de 66 treballadors

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 14:20h
El ple de l’Ajuntament de Manlleu, que es va celebrar el passat dimarts, va aprovar per unanimitat la congelació de les ordenances fiscals per a l’exercici de 2015. Aquest és el segon any consecutiu que el consistori decideix prorrogar els impostos i les taxes.

Només es van aprovar algunes petites modificacions d’algunes ordenances, per tal d’adequar-les a la legislació vigent. És el cas de les taxes per la prestació de serveis generals i realització d'activitats administratives o l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, entre d’altres.

El ple també va aprovar altres punts, com la revisió anual del resum numèric del padró municipal d’habitants, amb referència a l'1 de gener de 2014, que fixa el nombre total d’habitants de Manlleu en aquella data en 20.280 habitants (10.176 dones i 10.104 homes).

Per altra banda, es va explicar que la propera setmana es presentarà el nou web municipal que ha estat modificat per tal de facilitar l’accés al ciutadà. S’incorporarà al web un catàleg de serveis digitals per categories, i dins de cada servei s’hi trobarà una fitxa amb les dades concretes: responsable, preu, enllaços, tràmits vinculats...

El regidor d’Urbanisme, Pep Mas, va informar que s’ha adjudicat l’execució de la rotonda de radi reduït i trepitjable de la confluència del Pont de Can Molas amb el passeig Sant Joan, el carrer del Pont i el passeig del Ter. Les obres començaran a inicis del mes de novembre i tenen una durada prevista de tres mesos. També s’han adjudicat les obres per a realització de la rotonda en la confluència del passeig Sant Joan amb carrer Cavalleria i carretera d’Olot. L’inici de les obres es condiciona a que sigui posterior a la finalització de les obres de l’anterior rotonda i a la finalització de les obres del canal, per evitar dificultats afegides de mobilitat.

L'Ajuntament apujarà el sou a un terç dels treballadors

Una altra de les modificacions que es va aprovar en el ple va ser la referent a l'adequació singular de la valoració d'alguns llocs de treball de l'Ajuntament de Manlleu. És a dir, s'apujarà el sou a aquells treballadors del consistori que el tenen més allunyat de la mitjana, calculada en un estudi de la Diputació de Barcelona que compara els salaris de diversos ajuntaments.

Aquesta adequació afecta a 44 llocs de treball que equivalen a 66 persones, el 33% de la plantilla de l’Ajuntament de Manlleu. Amb aquesta modificació el salari d'aquests treballadors quedarà allunyat com a màxim un 12% respecte a la mitjana -abans hi havia empleats amb una distància percentual de fins el 32%-. Aquesta situació es corregirà amb 108.073’42 euros obtinguts de baixes per jubilació.
 

Més informació del ple



 
Arxivat a