Les obres de l'accés de l'Eix al polígon de Sant Julià començaran en mig any

El conseller Santi Vila anuncia la data dels treballs en una trobada amb alcaldes osonencs

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:07h
Retencions a la C-25, a l'alçada de Calldetenes
Retencions a la C-25, a l'alçada de Calldetenes | Adrià Costa
Retencions per obres a la C-25, a l`altura de Calldetenes. Foto d'arxiu: Adrià Costa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar el passat divendres, en una trobada amb alcaldes al Consell Comarcal d’Osona, que les obres de l'accés de la C-25 al polígon la Quintana de Sant Julià de Vilatorta començaran el segon trimestre de 2015, tal com va informar ahir l’Ajuntament d’aquesta població. El projecte està pressupostat en 1,6 milions d’euros i ja té partida en els pressupostos de la Generalitat.

Tot i que ara tot just ha finalitzat el període d'exposició pública de l'estudi informatiu, el conseller va confirmar que l'enllaç amb la C-25 es farà per la carretera BV-5202, en el punt de creuament d'aquesta carretera amb l'Eix Transversal, tal com ja va informar aquest diari. La referència va sorgir a instàncies d'una pregunta de l'alcalde de Sant Julià, Joan Carles Rodríguez, que va recordar al conseller que el projecte ha estat llargament reivindicat des del municipi, com a mínim des de 1994.

 

Santi Vila, reunit amb els alcaldes osonencs. Foto: Consell Comarcal d'Osona

Santi Vila va parlar àmpliament de les dificultats econòmiques del seu Departament, i de com ha prioritzat les obres que signifiquen una millora important de la seguretat viària, entre les quals aquesta obra.

El projecte suposarà la construcció d’una nova entrada a l’Eix Transversal, molt propera a l’actual de Sant Julià de Vilatorta, una opció que ja s’havia plantejat als anys 90 però que Carreteres va descartar tècnicament, entre d’altres raons perquè hi havia massa sortides juntes. En la proposta es contempla només una entrada directe des del polígon a la C-25 en sentit Girona i una sortida de la C-25 al polígon en sentit Lleida. Per les altres dues opcions (entrada en sentit Lleida i sortida en sentit Girona) s’haurà d’empalmar amb l’actual entrada de Sant Julià de Vilatorta, just davant de Can Jubany.
 

Tota la informació del projecte

Mapa del projecte presentat per Carreteres