La Fundació L'Atlàntida consolida un projecte musical educatiu de referència

Alumnes de l'EMVIC participen en el musical “Tom Sawyer detectiu” | El cicle Grans Concerts s’inicia dissabte amb el violinista Mikhail Ovrutsky

Redacció Osona.com
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:36h

Mikhail Ovrutsky

La Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic acull aquest dimecres l'acte inaugural del curs acadèmic de l'Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC), gestionada pel Patronat de la Fundació L’Atlàntida. En aquesta ocasió hi participarà el periodista i director del diari Ara, Carles Capdevila, que oferirà la conferència "Un cant a l'optimisme". Durant el transcurs de l'acte també intervindrà la segona tinent d'alcalde Anna Erra i la directora de l'EMVIC, Montse Catllà. Com a cloenda, el Cor jove del Conservatori de Vic dirigit per Sebastià Bardolet obsequiarà els presents amb una breu intervenció musical. L'accés a aquesta activitat és gratuït i l'aforament limitat.

D'altra banda, amb l'objectiu de seguir potenciant activitats artístiques participatives en col·laboració amb companyies i actors professionals, aquest diumenge L'Atlàntida presenta el musical “Tom Sawyer detectiu”, dirigit a públic familiar en el qual participaran una trentena d'alumnes de l'EMVIC d'entre 10 i 12 anys, que cantaran com a agrupació coral en diversos números de l'espectacle.

Aquest cap de setmana també suposa una fita musical important per al públic adult, ja que comença el cicle de música clàssicaGrans Concerts, Vic 2014, que portarà a la ciutat alguns dels noms més prestigiosos de la música clàssica actual, com Mikhail Ovrutsky, René Jacobs, la Helsinki Baroque Orchestra, Ignasi Cambra, el Cor O Vos Omnes, Vespres d'Arnadí i Daniel Espasa.

El cicle arrenca aquest dissabte, 25 d'octubre, amb el concert del violinista Mikhail Ovrutsky, que repeteix al teatre vigatà, aquesta vegada en un format molt més íntim, acompanyat per Rinko Hama al piano. Una hora abans de l'inici del concert, Joan Vives, comentarista de Catalunya Música, oferirà una xerrada divulgativa a l'entorn del concert per així contribuir a la creació de nous públics.
 
Aquest any Grans Concerts, Vic 2014 arriba a la quarta edició i per primera vegada compta amb un nombre destacat d'abonats que, juntament amb el mecenatge de la Fundació Puig-Porret i el Patrocini de La Vanguardia, fan possible que aquest cicle es converteixi en un referent ineludible del panorama musical català.
Arxivat a