Irene Rigau inaugurarà l'escola Els Castanyers de Viladrau

El centre forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) de Les Guilleries

Redacció Osona.com
21 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:07h
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, inaugurarà aquest dimecres, 22 d’octubre, l’escola Els Castanyers de Viladrau conjuntament amb l’alcalde del municipi, Francesc Xavier Bellvehi. L’acte tindrà lloc a partir de les deu del matí. Per part del Departament d'Ensenyament, acompanyarà a la consellera el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez.
 
L’escola Els Castanyers té una matrícula de 82 alumnes d’educació infantil i primària, i forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) de Les Guilleries, conjuntament amb l’escola El Gurri de Taradell. El centre disposa de set aules ordinàries, una biblioteca, un petit despatx, una aula de psicomotricitat, una aula d’informàtica, i una aula polivalent: menjador i aula de música. Pel que fa al projecte educatiu del centre, l’escola aposta per la l’educació ambiental i la preservació de l’espai natural, formant part de la xarxa d’escoles verdes, i dels projectes Rius i El Montseny a l’escola.
 
També es desenvolupa l’àrea artística amb el projecte Art i escola, per treballar de manera global diferents tècniques artístiques, així com el projecte flabiol per a la introducció del flabiol i el tamborí com a instrument escolar. El centre també forma part dels projectes lingüístics PuntEdu de biblioteca escolar i Comenius, per treballar conjuntament amb centres d’altres països europeus.  
 
La consellera i l’alcalde descobriran la placa inaugural del centre, i posteriorment en visitaran les instal·lacions. Un cop acabin els parlaments oficials, els nens i nenes del centre interpretaran una peça musical.