Vic rep el cap de recerca sobre la integració europea a l'SWP

Kai Olaf Lang és l'investigador alemany que té un millor coneixement sobre la situació política catalana

Redacció Osona.com
20 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 17:20h

Anna Erra, amb Kai Olaf Lang. Foto: Ajuntament de Vic


Anna Erra, primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vic, ha rebut aquest matí de dilluns 20 d’octubre a Kai-Olaf Lang, cap de recerca sobre la integració europea a l'SWP (Stiftung Wissenschaft und Politik / Fundació Ciència i Política - German Institute for International and Security Affairs). Es troba de visita per Catalunya i un dels destins escollits ha estat la ciutat de Vic.

Kai-Olaf Lang és un dels pensadors més importants d'Alemanya. El SWP, amb seu a Berlín, rep el seu finançament directament del gabinet de la cancelleria federal. Les seves recomanacions tenen un gran ressò en els cercles polítics i financers alemanys.

Kai Olaf Lang és l'investigador alemany que té un millor coneixement sobre la situació política catalana i les perspectives del procés de transició nacional. Ja a l'any 2011 va publicar un primer estudi en què es posava de manifest que, en cas que la situació política entre Catalunya i Espanya s'enquistés, Alemanya hauria d'adoptar solucions pragmàtiques que contemplessin, fins i tot, hipotètics canvis de fronteres en el sí de la Unió Europea. A l'estiu de 2013 va publicar un especial monogràfic sobre Catalunya en el que plantejava entre d'altres una solució "Xipre a l'inrevés", en la què Catalunya formaria part, en una fase transitòria, de l'Espai Econòmic Europeu i de la zona Schengen, però sense formar part de la Unió Europea.
Arxivat a