Anna Simó: «El poble camina, i això no té aturador»

La portaveu d’ERC reflexiona a Sant Bartomeu del Grau sobre l’actual situació política

Redacció Osona.com
20 d'octubre del 2014
Actualitzat el 21 d'octubre a les 17:28h

Anna Simó, a Sant Bartomeu del Grau. Foto: ERC Osona


La vicepresidenta del Parlament de Catalunya i portaveu d'ERC, Anna Simó, va ser aquest dissabte, 18 d'octubre, a Sant Bartomeu del Grau, en un acte que portava per títol "Vull ser lliure, vull un nou país". La iniciativa es va incloure en la campanya que els republicans porten a terme arreu del Lluçanès i Osona.

L'alcalde de Sant Bartomeu, Emili Benito, va obrir l'acte tot explicant que ha treballat per tal que la gent del poble pugui votar el 9 de novembre a Sant Bartomeu mateix i no s'hagi de desplaçar. "Sabem que aquest procés participatiu no és la consulta que volíem, però hem d'omplir les urnes i volem fer-ho al nostre poble", va sentenciar.

Anna Simó, per la seva banda, va focalitzar el missatge en transmetre optimisme: "El poble camina, i això no té aturador". Va informar que ella i tot el grup parlamentari d'ERC al Parlament de Catalunya, al Congrés de Madrid i al Parlament Europeu s'han fet voluntaris pel procés participatiu del 9-N, "perquè volem que vagi bé".

La republicana, en la mateixa línia que la direcció del partit, va demanar eleccions en el termini més breu possible i claredat als partits que s'hi presentin: "La gent d'ERC volem que el nou 9-N vagi bé, i que hi hagin eleccions com més aviat millor". Simó va recordar també que les "primeres eleccions plebiscitàries van produir-se el novembre del 2012", i que ara "és més important el què, i llavors com i qui", en referència a les possibles candidatures de la propera convocatòria electoral.

Per acabar, va haver-hi un participat torn d'intervencions del públic, més de cinquanta persones, fet que demostra l'interès pel moment polític que viu el país.

El dia abans, Jordi Fàbrega va ser a Vilanova de Sau en un altre acte de la mateixa campanya, dialogant sobre el procés d'independència que viu el país.