Aigües Vic premia un projecte artístic sobre éssers mitològics

L'exposició de l'artista Eulàlia Sellarès es va inaugurar aquest dimecres a la seu de l'empresa

Eulàlia Sellarès amb les dones d'aigua
Eulàlia Sellarès amb les dones d'aigua | Aigües Vic
Redacció
16 d'octubre del 2014
Actualitzat el 18 d'octubre a les 8:55h

Eulàlia Sellarès posant amb les seves escultures. Foto: Aigües Vic


L'empresa Aigües Vic va inaugurar dimecres, 15 d'octubre, l'exposició “Dones d'aigua” d'Eulàlia Sellarès, que ha estat la guanyadora de la 2a Beca de Creació Artística que l'organització atorga. La beca té una dotació de 3.000 euros, a més de la possibilitat d'exposar durant quatre mesos a la seu de l'empresa.

Més de seixanta persones es van acostar a la seu d'Aigües Vic a veure la mostra, entre les quals hi havia membres del consell d'administració de l'empresa, així com també de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

Durant l'acte l'autora de l'obra va explicar els orígens i el significat de “Dones d'aigua”: el treball va néixer com un grup escultòric que té com a propòsit reflexionar entorn la contaminació dels rius i les fonts.

Els visitants que acudeixin a l'exposició es trobaran davant d'un grup de dones d'aigua convivint en un entorn net i pur, lliure de pol·lució. Aquests éssers mitològics són dels més bonics i poètics de l'imaginari català i representen l'esperit femení de les aigües.

L'artífex de l'exposició, Sallarès, va començar els seus estudis a l’EartsVic i actualment és llicenciada en Belles Arts per la UB i especialitzada en escultura per la Universitat d’Atenes.

Amb aquesta beca, Aigües Vic vol promoure la investigació i la creació al territori on desenvolupa la seva tasca; afavorir-ne el desenvolupament i oferir un nou espai dedicat a l’art i la cultura. La primera edició els premiats van ser els artistes Belén Atienza, Bet Parramón i Isaac Hurtado amb la seva mostra "Les veus de l'aigua".

La mostra estarà oberta al públic tots els dissabtes del 15 d'octubre de 2014 al 5 de febrer de 2015, de les11:00 hores a les 13:00 hores a la seu social d'Aigües de Vic.
 

Més informació de l'exposició

 

Inauguració de l'exposició a la seu d'Aigües Vic. Foto: Albert Alemany