Sergi Vilamala assumeix el càrrec de diputat al Parlament

L’alcalde de les Masies de Voltregà i primer secretari del PSC Osona és el tercer diputat de la comarca

Pere Pratdesaba
16 d'octubre del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 12:41h
Sergi Vilamala, dimecres al Parlament
Sergi Vilamala, dimecres al Parlament | Aj. Les Masies de Voltregà

Sergi Vilamala, alcalde de les Masies de Voltregà, primer secretari del PSC Osona i membre de l'executiva nacional socialista, va prendre possessió aquest dimecres, 15 d'octubre, de l'escó de diputat al Parlament de Catalunya, en el marc de la sessió de control del ple. Vilamala substitueix Joan Ignasi Elena, líder d'Avancem i diputat no adscrit que va anunciar fa unes dies la decisió de deixar el càrrec.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, li va donar la benvinguda. Vilamala estarà adscrit com a vicepresident de la comissió de la Sindicatura de Greuges i a les comissions de Sindicatura de Comptes, Justícia i Cultura.

Vilamala anava el número 18 de la llista del PSC a Barcelona a les passades eleccions autonòmiques i es va quedar a les portes del Parlament. Els socialistes van obtenir 14 escons a la demarcació. Ara, la llista ha corregut, amb tres renúncies, i arriba al número de l’alcalde osonenc.

Vilamala és el tercer diputat osonenc que hi ha al Parlament de Catalunya, després de Marta Pascal (CiU) i Marta Rovira (ERC). El pes de la comarca a les màximes institucions catalanes és molt significatiu. Cal recordar que Ramon Espadaler i Francesc Homs són els actuals consellers d’Interior i de Presidència respectivament i no ocupen cap escó al Parlament.

Vilamala és un polític que sempre s’ha mostrat molt proper a l'aparell socialista, primer amb Pere Navarro i ara amb Miquel Iceta, i a les seves tesis. Sempre els hi ha donat suport, fins i tot en l’ambigua posició de la direcció al voltant del procés sobiranista, que ha provocat tantes esquerdes en el si de les diferents famílies del PSC.

Vilamala, però, s’ha mostrat partidari del dret a decidir, sempre que estigui en un marc “legal i acordat”. L’Ajuntament de les Masies de Voltregà ha aprovat algunes mocions en aquest sentit, com la de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de suport a la consulta,  després d'una modificació d'última hora (en principi es volia retocar la moció original).

El consistori de les Masies de Voltregà està adherit a l’AMI. Precisament, és un dels que ha estat denunciat per la Delegació del Govern a Catalunya, per pagar la quota en aquesta entitat.