El Consell Comarcal subvenciona per enèsim cop l'ONG de Jaume Mas

A més de Fundació Osona Solidària, enguany també han estat seleccionats projectes d’UGT i Insolàfrica

Els representants de les entitats subvencionades, amb la consellera Mila Martínez
Els representants de les entitats subvencionades, amb la consellera Mila Martínez | Consell Comarcal d'Osona
Redacció Osona.com
18 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 17:15h

Com cada any, el Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona ha concedit subvencions a tres projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat impulsats per entitats amb seu social a Osona. En concret, s’han atorgat ajuts a Fundació Osona Solidària, Insolàfrica i UGT d'Osona.

Des que el Consell Comarcal va obrir la convocatòria per adjudicar les ajudes a cooperació, el 2008, l’ONG Fundació Osona Solidària, que va fundar Jaume Mas, expresident del Consell Comarcal d’Osona (2003-2007), ha estat seleccionada i ha rebut diners en sis ocasions (l’únic any que no va ser escollida va ser el 2008).

Milagros Martínez, consellera de cooperació, en declaracions a aquest mitjà, ha explicat que el projecte de Fundació Osona Solidària és un “gran projecte” que està totalment consolidat i té “un retorn totalment viable”. Una altra de les raons d’aquest atorgament continuat d’ajuts és que el concurs està adreçat a ONG locals, i a Osona tampoc n’hi ha gaires que tinguin suficient estructura per treballar en cooperació, argumenta la consellera.

Martínez també ha assegurat que no hi ha cap tipus de favoritisme i que la selecció és molt acurada i transparent: en una primera fase, el Fons Català de Cooperació Català dóna el vist-i-plau dels projectes que creu que són viables i en descarta els altres; en una segona fase, els seleccionats reben punts per parts dels tècnics del Consell Comarcal d’Osona i s’escullen els que sobrepassen la puntuació de 50, sobre 100.

Un cop puntuats els projectes, els diners es reparteixen proporcionalment als punts obtinguts. Enguany, l’ONG de Jaume Mas ha obtingut 85 punts (3.320 euros); la UGT, 81 (3.164 euros) i Insolàfrica, 54 (2.109 euros). En la convocatòria de 2014 s’ha descartat un projecte de la Fundació Humanitària Dr. Trueta, per no arribar al mínim de 50 punts.

Els projectes

En una reunió amb Mila Martínez, els representants del Consell Comarcal han explicat als responsables de les entitats que s’ha valorat especialment el seu projecte per les accions de sensibilització que han dut a terme.

La Fundació Osona Solidària ha rebut un ajut per “Apoderament econòmic de les dones de la comunitat Las Cámaras, mitjançant l'adopció de noves pràctiques de reproducció de ramaderia major”, un projecte que continua la tasca que l’entitat porta a terme a Estelí (Nicaragua), amb l’objectiu fomentar pràctiques que substitueixin la cura tradicional del bestiar, tot desenvolupant tècniques per tal que administrin els seus animals de manera semitecnificada. Això comporta una reproducció àgil i de qualitat i els genera més beneficis, el que els permet obtenir els seus propis ingressos econòmics perquè comercialitzen els productes generats.

Insolàfrica ha rebut l'ajut per “Construcció d'un pou d'aigua per proveir l'escola d'infermeria d'Ébome-Kibri (Camerún)”, un projecte que preveu la construcció d’un pou equipat que resolgui els problemes de manteniment de les instal·lacions de l’escola que l’entitat va construir a la regió d’Océan, on s’ubica Ébome-Kibri, on no hi havia cap escola d’infermeria.
 
I, finalment, UGT d’Osona ha rebut un ajut pel projecte de codesenvolupament “Catalunya-Rif, per a l'impuls del turisme rural i l'activitat econòmica al parc nacional d'Al Hoceima (Marroc) i els seus entorns”. Es tracta d’una iniciativa que vol aprofitar que hi ha una població important d’estrangers d’Osona originaris del Rif per contribuir al desenvolupament turístic d’aquella zona marroquina a través d’una xarxa de turisme rural o de la rehabilitació de cases de marroquins osonencs.
 

Més informació de cada un dels projectes

Arxivat a