La UVic-UCC fa memòria de la Primera Guerra Mundial

El centre ha programat més de 20 actes, en el marc del centenari de l'esdeveniment històric

Elvira Vilardell
14 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:21h

Jordi Montaña i Carme Sanmartí durant la presentació. Foto: UVic-UCC


La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya commemora el centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial amb diversos actes per analitzar aquest fet històric. El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i la secretària general del centre, Carme Sanmartí, van presentar divendres 10 d'octubre el programa d'activitats que les diverses facultats i centres han organitzat.

Entre els més de vint actes programats, que acaben el 18 de novembre, hi ha quatre conferències: la de Carme Sanmartí sobre "La Primera Guerra Mundial, una guerra industrialitzada"; la de Giovanni Cattini, amb el nom de "I Guerra Mundial i el seu impacte físic i psicològic"; la del reporter de La Vanguardia Plàcid Garcia-Planas,  titulada "Paraules per a una guerra", i la de Joan Esculies, que parlarà del seu llibre "12.000! Els catalans a la Primera guerra Mundial".

D'altra banda, també s'han organitzat diferents exposicions com "Les línies de front" -que ja es pot veure al Casino de Vic- i "El pa i la guerra", un recull de fotografies de la col·lecció de Joaquim Sañé, entre altres. A més, s'han programat dues projeccions conjuntament amb el Cineclub Vic: "Capitán Conan" de Bertrand Tavernier i "Bon Nadal" de Christian Carion.

Així mateix, cada centre i facultat de la UVic-UCC ha organitzat sessions obertes en el marc de les activitats docents, que aniran a càrrec del professorat.
Arxivat a