La UVic-UCC bateja la sala d'exposicions com a Espai Josep Vernis

La primera mostra que s'hi pot veure és un recull pictòric de l'artista vigatà

Josep Vernis conversa amb Josep Terradellas, Jordi Montaña i Joan Turró
Josep Vernis conversa amb Josep Terradellas, Jordi Montaña i Joan Turró | Adrià Costa
Redacció Osona.com
10 d'octubre del 2014
Actualitzat el 11 d'octubre a les 21:44h

Josep Vernis conversa amb Josep Terradellas, Jordi Montanña i Joan Turró. Foto: Adrià Costa


La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha batejat aquest divendres, 10 d'octubre, la seva sala d'exposicions com a Espai Josep Vernis, en homenatge i reconeixement al pintor i professor vigatà. La primera exposició de la sala, ubicada a l'edifici B del Campus Miramarges, és una mostra pictòrica del mateix pintor.

L'acte, on hi han assistit unes seixanta persones, ha començat a les 12 del migdia i ha comptat amb els parlaments del rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; la professora de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Anna Palomo; el vicedegà de la Universitat de Vic, Josep Casanoves, i també de Josep Vernis.

Montaña ha explicat que batejar la sala com a Josep Vernis s’entronca amb la tradició del centre de posar el nom de professors que han estat rellevants als espais emblemàtics de la institució, com la biblioteca Ricard Torrents o la sala Segimon Serrallonga. Per la seva part, Palomo ha repassat la trajectòria de l'artista posant l'èmfasi en el seu compromís estètic i social i la seva  multidisciplinarietat. Abans de donar per acabada la presentació Vernis ha volgut donar les gràcies als seus alumnes “per les moltes coses que he après d’ells”.

L'artista vigatà va néixer a Vic l'any 1940 i es va formar a l'escola de Belles Arts de Barcelona. Va ser durant 28 anys professor d’Educació Artística, primer a l’Escola de Mestres i després a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes. És actualment un dels artistes osonencs més consagrats. Ha exposat les seves obres des de la galeria el Carme de Vic fins al Japó, on va participar en una mostra col·lectiva.

En tota la seva obra Vernis ha lligat l'art a la vida: la seva creació sorgeix de la tensió entre l'existència personal i la realitat que l'envolta. És per això que en la majoria dels seus quadres s'hi poden trobar referències antropomòrfiques i orgàniques.
Arxivat a