El Mercat de Raça Bruna aconsegueix vendre un 80% dels animals

La primera edició, que se celebra al recinte firal del Sucre de Vic, tanca amb bones sensacions

Redacció Osona.com
08 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 14:34h
Mercat de Raça Bruna
Mercat de Raça Bruna | Adrià Costa

Mercat de Raça Bruna de Vic Foto: Adrià Costa


El recinte firal del Sucre de Vic va acollir els dies 2, 3 i 4 d’octubre la primera edició del Mercat de Raça Bruna de Catalunya, organitzat conjuntament per la Federació Catalana de Raça Bovina Bruna dels Pirineus (FEBRUPI) i l’Àrea de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic. Hi van prendre part uns dos-cents animals provinents de tot el país.

Es  tracta de  l’únic  mercat  d’aquestes  característiques  i  d’àmbit  nacional  que, fins ara, s’ha celebrat a Catalunya. Les xifres de participació, en aquesta estrena, han estat bones i les vendes dels animals, que es van posar a subhasta dissabte, van arribar a un 80%.

Pel que  fa  als preus de  venda les dades  també  són positives  ja que per  a  vaques  de  primer  part  s’han  arribat  a  pagar  1.800  euros, mentre  que  els  mascles  i  futurs  sementals  de  les  explotacions  de Bruna dels Pirineus s’han venut per preus de fins a 2.150 euros.

Per tot això, des de la FEBRUPI es fa una valoració molt positiva del certamen i s’espera que es pugui celebrar anualment  a  Vic,  on  es  compta  amb  el  suport  de  l’Ajuntament.

L’alcalde  de  Vic,  Josep  Maria  Vila  d’Abadal,  i  la  regidora  de  Fires i  Mercats,  Montse  Rovira,  van  fer  una  visita  al  mercat  el  passat  divendres  acompanyats  del  gerent  de  la  Federació,  Martí  Orriols.  L’alcalde  va  afirmar  que  “és un mercat sense precedents a Catalunya, que esperem que tingui continuïtat, ja que és obligació de l’administració pública donar suport a la ramaderia, un sector essencial pel nostre país”.

Un  cop  acabat  el  mercat,  el  president  de  la FEBRUPI,  Albert  de  Moner, va explicar que és bo que els ramaders vagin agafant l’hàbit de comprar i vendre d’aquesta  manera,  a  subhasta,  ja  que  s’eliminen  intermediaris  i  es permet la participació de tothom amb les mateixes oportunitats.
 

Montse Rovira, Martí Orriols i Josep Maria vila d'Abadal, aquest divendres al Mercat de Raça Bruna. Foto: Adrià Costa

Arxivat a