La Cambra i el CEDO exploren les possibilitats de construir un hipòdrom

El projecte es va presentar a l'homenatge als vuit genets osonencs que van guanyar els campionats del món i europeu | L'equipament seria el primer permanent a Catalunya

Josep Pujadas, dimarts a la presentació del projecte
Josep Pujadas, dimarts a la presentació del projecte | Adrià Costa
Elvira Vilardell
09 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 9:04h

Josep Pujadas, president de la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç, exposant el projecte de l'hipòdrom osonenc. Foto: Adrià Costa


La Delegació a Osona de la Cambra de Comerç i el Consell Empresarial d'Osona volen impulsar un projecte d'hipòdrom permanent a Vic, segons va explicar el president de la Cambra, Josep Pujadas, el 7 d'octubre. L'anunci es va fer dimarts durant l'acte de reconeixement als genets catalans que van guanyar els campionats mundial i europeu de raids.

Segons Pujadas, el projecte es vol fer aprofitant el potencial hípic que té la comarca d'Osona i seria la primera construcció permanent d'aquestes característiques a Catalunya. La proposta, que encara està a les beceroles, compta amb el suport d'institucions com el Consell Comarcal d'Osona, l'Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

La intenció és que l'hipòdrom s'edifiqui en un solar públic.  Aquesta és una condició sine qua non ja que sinó s'aconseguís Pujadas assegura que "el més possible és que el projecte no tiri endavant". Així doncs, es vol negociar amb l'Ajuntament de Vic perquè cedeixi un terreny de grans dimensions on poder construir les instal·lacions.

Segons el president de la Cambra d'Osona, és important que el projecte tingui un control públic i que es faci en benefici dels osonencs. És per això que el disseny del projecte no inclou ni restaurants, ni hotels, ni comerços, perquè no es vol entrar en competència amb els establiments que ja hi ha a la comarca. A més, la iniciativa tampoc competiria amb les hípiques, ja que els cavalls de carreres necessiten un entrenament i unes cures especials.
 

Recepció als genets osonencs campions del món per equips i als campions d’Europa júnior. Foto: Adrià Costa

 

Josep Pujades, Joan Roca i Emilio Zegrí. Foto: Adrià Costa


Els objectius que es volen aconseguir amb la construcció d'aquest hipòdrom són principalment tres: ajudar a rebaixar l'atur a Osona, donar un servei als aficionats d'aquest esport i ser un complement en el sector turístic osonenc. Pujadas també destaca que aquesta iniciativa serviria per "treure'ns l'etiqueta que el sector agroramader d'Osona és només porcí".

La previsió és que els tràmits per tirar endavant el projecte comencin a principis de l'any 2015 i que, si es fa, el 2016 l'hipòdrom estigui acabat, tot i que aquest període es pot ampliar, diu Pujadas.
 

Presentació en PowerPoint de l'acte / Cambra de Comerç d'Osona


Una comarca de genets

L'anunci de l'hipòdrom es va fer en el marc d'un moment emotiu. El Consell Comarcal d'Osona i la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç, juntament amb el Consell Empresarial d'Osona, van fer un acte de recepció als genets osonencs que van aconseguir la medalla d'or als Jocs Mundials Eqüestres a Normandia 2014. També es va fer un reconeixement a l'equip júnior de raid que va aconseguir el campionat d’Europa per equips a Verona 2014.

Els dos equips estan formats per genets de la comarca. L'equip campió del món el formen Maria Álvarez (nascuda a Santander, però actualment osonenca) i els osonencs Laia Muixí, Jordi Arboix i Jaume Puntí, juntament amb Javier Cervera. Pel que fa al conjunt júnior, està format pels tres osonencs: Gil Berenguer de Torelló, Paula Muntalà de Sant Pere de Torelló i Maria Dulcet de Gurb. A més, Berenguer, va aconseguir la medalla d'or júnior individual i Paula Muntalà, la medalla de bronze júnior individual. Els dos equips estant entrenats pel seleccionador nacional i cap d'equip, Ignasi Casas, del Ripollès.
 

Més informació de les victòries dels genets osonencs

 

L'equip campió del món de raids, aquest dimarts al Consell Comarcal. Foto: Adrià Costa
 

L'equip campió d'Europa júnior, aquest dimarts al Consell Comarcal. Foto: Adrià Costa

 

Arxivat a