Jornades sobre l'ikebana a Sant Julià de Vilatorta

Es faran conferències, exposicions i tallers sobre aquesta art floral japonesa

Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:34h

Composició floral ikebana


Terra de Tupinots, juntament amb la diplomada per l'escola Bonsaikebana de Barcelona, Anna Sabaté, organitza unes jornades dedicades a l'ikebana (art floral japonesa) els dies 11, 12, 18 i 19 d'octubre a l'Aula de Cultura de Sant Julià de Vilatorta. Les activitats són gratuïtes i inclouran conferències, tallers i exposicions sobre aquest tipus d'art japonès.

La programació la inaugura una conferència audiovisual a càrrec d'Anna Sabaté, iniciada en els estudis d'ikebana, i que serà presentada pel poeta Anton Carrera. Dins el marc de les jornades també hi haurà una exposició de pintures de l'artista M. Dolors Villadelprat, que introduirà el professor Fransesc Orenes, així com un taller d'ikebana per aquells que s'atreveixin a fer les seves pròpies composicions florals. A més, el actes del dia 11 comptaran amb la presència del cònsol general del Japó a Barcelona, Hiroyuki Makiuchi.

L'ikebana és una de les arts tradicionals japoneses més famoses que té el seu origen en el budisme. Les composicions florals sorgides d'aquesta tècnica segueixen unes normes estrictes i rigoroses: els tres punts d'un triangle que representen el cel, la terra i l'home. Tiges, fulles i flors, s’estructuren de forma natural representant cadascuna de les estacions de l'any.