La gigaenquesta d'ANC i Òmnium s'estrena a set municipis osonencs

Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Santa Eugènia de Berga, Roda de Ter, Calldetenes i Sant Quirze de Besora han estat les primeres poblacions a respondre les preguntes de més de dos-centes voluntaris

Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2014
Actualitzat el 09 d'octubre a les 12:41h

Voluntaris de la gigaenquesta, aquest cap de setmana a Roda de Ter. Foto: ANC Osona


Un total de set municipis osonencs han arrencat aquest cap de setmana la gigaenquesta que promou la campanya “Ara és l'hora” de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Els veïns de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Santa Eugènia de Berga, Roda de Ter, Calldetenes i Sant Quirze de Besora han estat els primers a respondre a més de 200 voluntaris.

Amb aquesta iniciativa, l’ANC i Òmnium Cultural pretenen escoltar i parlar amb tothom per saber com s'imagina la població una Catalunya independent. La idea és recollir el màxim d'informació possible sobre què pensen i volen els ciutadans.

La gigaenquesta ha arribat acompanyada d’altres activitats. A la Vall del Ges, per exemple, es va organitzar un esmorzar popular i a Torelló hi van afegir un vermut. A Roda de Ter, a més del vermut, es va aprofitar el cap de setmana per tenyir de groc diversos punts del poble. A Santa Eugènia, van pintar de groc el dipòsit de Puigsacost i van fer una botifarrada popular.

La gigaenquesta continuarà dissabte 11 d'octubre a 22 municipis més d'Osona i el Ripollès. En aquesta ocasió serà el torn de Balenyà, Centelles, Collsuspina, Folgueroles, Gurb, Malla, Manlleu, Les Masies de Roda, Montesquiu, Muntanyola, Orís, Rupit i Pruit, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, l’Esquirol, Sora, Taradell, Tavertet, Tona, Vidrà, Vilanova de Sau i Ripoll.

L’última tongada de la campanya serà el dissabte 18 d’octubre a la resta de municipis, entre els quals hi haurà Vic.

Des de l'ANC i Òmnium Cultural se segueixen buscant voluntaris per fer la gigaenquesta, i s'anima a tothom a apuntar-se a la iniciativa, o bé a presentar-se als punts de trobada els dies assenyalats als webs de www.assemblea.cat/osonawww.omnium.cat/osona
 

Voluntaris de la gigaenquesta, aquest cap de setmana a Torelló Foto: ANC Osona