El món municipal es posa al costat del president Mas per poder celebrar la consulta

Un total de 920 alcaldes, entre els quals els d'Osona, lliuren al president de la Generalitat les mocions favorables al 9 de novembre | Crits d'independència al Palau de la Generalitat

Els alcaldes, en comitiva, abans d'entrar al Palau de la Generalitat
Els alcaldes, en comitiva, abans d'entrar al Palau de la Generalitat | Jordi Borràs/ND
Quico Sallés
04 d'octubre del 2014
Actualitzat el 06 d'octubre a la 13:10h
Artur Mas, en el moment de rebre les mocions. Foto: Jordi Borràs

Emotivitat i solemnitat al Palau de la Generalitat. Aquest matí,  920 alcaldes, des del de Barcelona al del municipi més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, han lliurat al president de la Generalitat les mocions que els seus  ajuntaments han aprovat en defensa de la consulta. Artur Mas ha assegurat que “Catalunya se'n sortirà i l'Estat no se'n podrà sortir”.
 
En una tria hàbilment pensada, un alcalde representant de cada vegueria i de diferents partits ha lliurat les mocions al president. Marc Mur, l'ex-socialista alcalde de Flix; Fèlix Alonso, alcalde d'EUiA d'Altafulla; Jaume Casals, alcalde de Navàs per la CUP; Albert Batalla, convergent i alcalde de la Seu, o Àlex Moga, han estat els batlles triats per  mostrar amb una certa èpica el seu suport indiscutible a la consulta. 

L'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis de Catalunya (AMI), Josep M. Vila d'Abadal, ha tingut una presència important a l'acte institucional. Vila d'Abadal ha qualificat el lliurament com una "fita única" i ha posat el suport municipalista al servei del president Mas en aquest complicat procés sobiranista.
 

Alguns dels alcaldes osonencs, al Palau de la Generalitat. Foto: Facebook Carles Baronet


La capçalera dels alcaldes, just abans d'entrar a Palau de la Generalitat. Foto: Jordi Borràs/ND

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha pronunciat un sentit discurs amb què ha esperonat als alcaldes, al Govern i al Parlament, "a guanyar". Una petició recollida per Mas. "Ens posaran roques i pedres, però no se'n sortiran, nosaltres ens en sortirem", ha sentenciat. L'acte ha acabat amb crits d'independència. 

Gairebé la totalitat dels alcaldes de la comarca d'Osona han participat a l'acte de lliurament de les mocions. Recordem que els 51 municipis de la comarca han aprovat mocions a favor del dret a decidir: 49 d'aquests i el Consell Comarcal d'Osona han aprovat la moció original consensuada per l’AMI, l’Associació Catalana de Munipicis (ACM) i els partits CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP; i Balenyà i Folgueroles, ja un cop a dins del termini de suspensió de la Llei de consultes i la convocatòria de la consulta decretada pel Tribunal Constitucional, unes mocions retocades en favor de la consulta però sense explicitar el 9 de novembre.
 

Més informació, a Nació Digital