Convoquen a rebre el president Mas aquesta tarda a Sant Pere

El president inaugura la nova planta de l'empresa francesa Axilone | Òmnium i ANC demanen que es vagi a donar-li la benvinguda tothom "de groc", a les 16:30 h

Redacció Osona.com
03 d'octubre del 2014
Actualitzat el 04 d'octubre a la 13:21h
El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà aquest dissabte, 4 d’octubre (16:30 h), la nova seu de l'empresa Axilone Metal, a Sant Pere de Torelló. Aquesta fàbrica, dedicada a la fabricació de taps i envasos, ha invertit 13 milions d'euros en aquestes noves instal·lacions.

Òmnium Cultural i l'ANC de la vall del Ges han convocat a donar-li la benvinguda, tothom vestit de color groc, al davant de la planta d'Axilone, a Sant Pere. Aquesta visita del president es produeix l'endemà mateix que quedés refermada la unitat dels partits defensors de la consulta del 9 de novembre.

Aquest matí, Mas ha rebut, a més, els acords de plens de 911 ajuntaments catalans a favor de la consulta, en un acte solemne celebrat al palau de la Generalitat. La visita a Sant Pere, doncs, es produeix en un moment d'alt voltatge polític del procés d'independència. Aquest dimecres, l'Ajuntament de Sant Pere va ser el primer de tot Catalunya que va desafiar la suspensió del Tribunal Constitucional i va instal·lar els plafons electorals al carrer, desafiant així les mesures cautelars dictades per la màxima autoritat judicial espanyola.

El cap de l'executiu, acompanyat del president del Consell d'Administració de la matriu del grup, Pierre Hemar, farà un recorregut per les instal·lacions de l'empresa. Al final de l'acte hi haurà parlaments del gerent d'Axilone Metal, David Gregorio; del president del Consell d'Administració; de l'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, i del president Mas.

El Departament de Presidència de la Generalitat no ha confirmat fins a última hora  la visita del president a Sant Pere de Torelló, ja que l’agenda estava pendent de la finalització o no de la reunió que Artur Mas ha mantingut durant tot el dia d’avui amb els representants de les formacions polítiques pro consulta.
 

Més informació de la inversió d'Axilone Metal