La gigaenquesta de l'ANC i Òmnium comença a set poblacions d'Osona

La iniciativa pretén recollir com s’imagina la gent que serà una Catalunya independent

Redacció Osona.com
02 d'octubre del 2014
Actualitzat el 03 d'octubre a les 12:35h
Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Santa Eugènia de Berga, Roda de Ter, Calldetenes i Sant Quirze de Besora donaran el tret de sortida a la gigaenquesta a Osona aquest cap de setmana. Veïns d'aquests set municipis seran els primers de la comarca que començaran a respondre l'enquesta impulsada en el marc de la campanya “Ara és l'hora”, de l'ANC i Òmnium Cultural, que s'han proposat escoltar i parlar amb tothom abans del 9-N.

Aquesta iniciativa, que és possible gràcies a la implicació de milers de voluntaris que aniran casa per casa, preguntarà sobre com s'imaginen una Catalunya independent. La idea és recollir el màxim d'informació sobre què pensen i volen els ciutadans. Així, els voluntaris aniran carregats d'enquestes i material groc, que és el color de la comarca.

El tret de sortida a la gigaenquesta s'acompanyarà d'altres actes. Per exemple, a Sant Vicenç, Sant Pere i Torelló es farà un esmorzar popular dissabte; a Roda de Ter i també a Torelló hi haurà vermut dissabte; a Santa Eugènia es farà una botifarrada a dalt del dipòsit de Puigsacost, que també es pintarà de groc dissabte; a Tona es muntarà una parada dissabte i a Sant Quirze es farà en el marc de la Fira del Tast.

A Vic, l'inici de la gigaenquesta es va fer dilluns, després de la protesta a la plaça Major, amb dues cares conegudes. Quimi Portet i Pep Poblet van ser els primers a picar timbres com a voluntaris.

L'ANC i Òmnium Cultural animen a tothom que ho vulgui a participar com a voluntaris, apuntant-se a través del web d’”Ara és l'hora” o presentant-se als punts de trobada els dies de gigaenquesta, que trobareu detallats a www.ancosona.com i www.omnium.cat/osona.