Sant Pere de Torelló tira pel dret i desobeeix el Tribunal Constitucional

L’Ajuntament col·loca plafons per a la campanya de la consulta en la primera acció de desobediència institucional en suport del 9-N

Redacció Osona.com
01 d'octubre del 2014
Actualitzat el 06 d'octubre a les 7:34h
Els plafons electorals de Sant Pere de Torelló.
Els plafons electorals de Sant Pere de Torelló. | Griselda Castells
L’Ajuntament de Sant Pere de Torelló ha tirat pel dret i no pensa acatar la prohibició del Tribunal Constitucional, de suspendre qualsevol activitat relacionada amb la consulta del 9 de novembre. El consistori ha situat avui plafons per poder col·locar la publicitat i cedirà els espais municipals als veïns per poder fer reunions o xerrades, tal com ha confirmat l’alcalde, Jordi Fàbrega, en aquest diari. “No podem negar al poble el que és del poble, el que ha pagat ell amb els seus impostos”, argumenta Fàbrega.

Fàbrega va ser delegat a la Catalunya central amb el govern tripartit i és membre de la direcció republicana. A aquesta acció de desobediència ja s'hi han sumat els ajuntaments del Brull i d'Espinelves, també a Osona.

El Tribunal Constitucional va alertar en la seva resolució dictada aquest dilluns que la suspensió cautelar de la Llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N afectava parts participants -Generalitat, Parlament i Estat- i tercers, és a dir, altres administracions, entitats, mitjans que publiquin o emetin la publicitat i fins i tot als ciutadans. A més, recull que queden suspeses també "les restants actuacions de preparació de la consulta o vinculades a ella", així com els "actes o resolucions que s'hagin pogut dictar en aplicació" de la Llei de consultes.