Joan Naudó defensa a la Xina la candidatura de Vic a ciutat Unesco de la gastronomia

La trobada és un pas més per avalar Vic com a ciutat creativa abans que a finals de novembre es facin públiques les poblacions escollides

Redacció Osona.com
29 de setembre del 2014
Actualitzat a la 13:13h

Joan Naudó durant la trobada de la Unesco a Xina Foto: Gremi d'Hostaleria d'Osona

 

El president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, ha estat el responsable de defensar la candidatura de Vic com a ciutat Unesco de la Gastronomia en la vuitena trobada anual de ciutats creatives que l'organització ha celebrat aquest cap de setmana a Chengdu (Xina). 

En el marc de la trobada, les poblacions aspirants a ser ciutats creatives per a la gastronomia han presentat  la seves candidatures davant la resta d'assistents. La presència a la trobada reforça la candidatura de Vic-Osona, que es troba ja en la última fase de valoració per part dels experts de la Unesco, després que el mes de març la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Anna Erra, i el mateix Naudó entreguessin el document final de la candidatura a París.

Durant la presentació Naudó ha projectat un vídeo amb imatges de la ciutat i de la comarca i ha explicat els actius perquè Vic-Osona sigui proclamada ciutat Unesco a finals de novembre. El  president del Gremi d'Hostaleria d'Osona creu que "és una oportunitat reforçar els arguments de Vic com a ciutat Unesco de la gastronomia davant les altres ciutats que ja han estat proclamades" i assegura que "l'impacte econòmic i social que tindria aquest nomenament seria extremadament positiu per Vic i Osona".


El procés per convertir Vic-Osona en ciutat Unesco es va iniciar fa quatre anys. En aquest temps diverses delegacions de ciutats creatives com Popayán, Ostersund i Chengdu han visitat Vic per avaluar les possibles relacions culturals i comercials que es poden establir entre les diferents poblacions del món que formen part de la xarxa de ciutats creatives Unesco.
 

Un conferenciant durant la trobada a Chengdu. Foto: Gremi d'Hostaleria d'Osona


 
Arxivat a