L'Esquirol farà la consulta del 9-N encara que el Tribunal Constitucional la prohibeixi

Els quatre grups del consistori tiren pel dret i inclouen un afegitó a la moció de suport de l’AMI | La proposta es canalitzarà pel Reglament de Participació Ciutadana i s’anomenarà “sondeig”

Pere Pratdesaba
26 de setembre del 2014
Actualitzat el 27 de setembre a les 23:43h

Vista general de l'Esquirol. Foto: Consorci de Turisme Vall de Sau Collsacabra


L’Ajuntament de l’Esquirol va aprovar en el ple celebrat ahir, de la mateixa manera que la resta de municipis osonencs, la moció de suport a la consulta del 9 de novembre. En aquesta ocasió, però, el text va incloure un punt addicional on s’apuntava que si el Tribunal Constitucional veta la consulta l’Ajuntament la celebrarà igualment, emparant-se en l’article 29 del Reglament de Participació Ciutadana, una normativa pròpia municipal de rang inferior a la Llei de consultes de la Generalitat.

La proposta va arribar al ple de la mà del grup Cabrerès i Progrés (CiP), a l'oposició. Tots els partits van donar suport a l’afegitó i la moció es va aprovar per unanimitat.

El ple de l’Ajuntament de l’Esquirol té 11 regidors de quatre formacions: CiP, AUD, ERC i CiU. A la sessió d’ahir, tot i que només hi van assistir set regidors, tots els grups hi van ser representats. L’alcalde Àlex Montanyà (AUD), amb baixa per paternitat, va ser absent.

En el debat d’ahir, els grups van mostrar la determinació de tirar pel dret, tot i que no es va aclarir massa com es canalitzaria la iniciativa. En principi, segons fonts municipals consultades aquest matí, tot apunta que, si es donés el cas, es podria fer servir el Reglament de Participació Ciutadana que ja es va utilitzar per demanar als veïns si acceptaven el canvi de nom del municipi. Aquesta consulta es faria sota la qualificació de “sondeig”, de la mateixa manera que el 23 de febrer.
 

Mapa de fotos dels ajuntaments que donen suport a la consulta (Nació Digital-AMI)