El PSC de les Masies de Voltregà fa un gir sobtat i aprova la moció de l'AMI

L'alcalde Sergi Vilamala s'adhereix a la moció general perquè "el president ja ha anunciat que dissabte convocaria la consulta" | Crits d'independència al final del ple

Redacció Osona.com
25 de setembre del 2014
Actualitzat el 26 de setembre a les 11:04h
El ple de Les Masies de Voltregà ha aprovat per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9-N.
El ple de Les Masies de Voltregà ha aprovat per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9-N. | Adrià Costa

El ple de Les Masies de Voltregà ha aprovat per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9-N. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de les Masies de Voltregà, governat amb majoria absoluta pel Partit dels Socialistes, ha aprovat aquest dijous al vespre per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9 de novembre, la mateixa que també han fet seva més de 800 consistoris catalans.

La intenció inicial de l'equip de govern liderat per Sergi Vilamala era d'aprovar una altra moció de la qual n'havia eliminat diversos apartats i que no contenia cap mena de referència al 9 de novembre. Això feia preveure una forta oposició per part del grup minoritari de Convergència i Unió, que defensava la moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Tanmateix, el fet que justament aquest matí s'hagi anunciat que el president de la Generalitat, Artur Mas, signarà aquest dissabte el decret de convocatòria de la consulta ha fet canviar d'opinió l'equip de govern del PSC, que finalment ha optat per adherir-se a la moció general d'arreu del país i de la resta de municipis d'Osona. En cas de no haver-la subscrit, les Masies hauria estat probablement l'únic ajuntament en no fer-ho, junt amb el de Sant Hipòlit de Voltregà, també governat pel PSC.

Reagrupament Independentista havia convocat per les xarxes socials a anar al ple, quan tot just es creia que seria aprovada la moció "retallada". Durant la sessió, hi ha hagut algun episodi de tensió verbal quan el cap de l'oposició ha reclamat, sense aconseguir-ho, que l'alcalde Sergi Vilamala manifestés amb claredat si és independentista o no ho és, "perquè el poble té dret a saber-ho". Unes vint persones han assistit al ple i han aplaudit i fet crits d'independència havent acabat.

Sergi Vilamala podria accedir a un escó de diputat al Parlament de Catalunya arran de la dimissió presentada aquesta setmana per Joan Ignasi Elena, que es va donar de baixa del partit i va crear el moviment socialista sobiranista Avancem.
 

Comparació de la moció original amb la presentada inicialment als dos municipis del Voltreganès

Moció "retallada" que el PSC tenia previst presentar a les Masies de Voltregà

Text íntegre de la moció de l'AMI i l'ACM

Mapa de fotos dels ajuntaments que donen suport a la consulta (Nació Digital-AMI)
 

Una vintena de persones ha assistit a la sessió per expressar el seu suport a la consulta. Foto: Adrià Costa