El Moianès es convertirà en comarca a finals d'any

El Parlament preveu la seva aprovació a finals d'octubre | Posteriorment es farà una consulta no vinculant entre els veïns

Pere Fontanals
25 de setembre del 2014
Actualitzat el 21 d'octubre a les 12:50h
El Moianès serà comarca abans de final d'any. Foto: Consorci del Moianès
 
El Moianès serà oficialment comarca abans de finals d'any, segons ha pogut saber Manresainfo.cat. En aquests moments, el Departament de la Governació de la Generalitat està finalitzant tots els tràmits per a que la proposta sigui aprovada en el Parlament de Catalunya a finals d'octubre o primers de novembre.
 
Després, està previst fer una consulta no vinculant per ratificar la decisió. En aquest sentit el calendari ha fet que no sigui possible fer la consulta abans de l'aprovació parlamentària, que, si no hi ha cap novetat d'última hora, serà aprovada amb el vot de tots els grups de la cambra catalana.

La futura comarca del Moianès serà a 42a del país i estarà formada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i Moià, que en serà la capital. Aquests municipis pertanyen actualment a les comarques del Bages, el Vallès Oriental i Osona. Collsuspina és l'únic municipi osonenc que queda integrat al Moianès.
 

Més informació, des de Manresainfo.cat