L'«altre» Mercat de Música Viva, més viu que mai

Públic fidel i grups entregats, recepta d'èxit del Mercat de Música Viva alternatiu | Avui, als tres escenaris s'hi podran veure una trentena més de propostes de tota mena

Roger Font
20 de setembre del 2014
Actualitzat a les 15:38h
L'Hereu Escampa, aquest dissabte al Festival Hoteler.
L'Hereu Escampa, aquest dissabte al Festival Hoteler. | Adrià Costa

L'Hereu Escampa, aquest dissabte al Festival Hoteler. Foto: Adrià Costa


El gruix del Mercat de Música Viva de Vic més alternatiu d'enguany va començar anit. Al Festival Hoteler, que havia obert el foc dijous al vespre, el van acompanyar ahir les altres dues propostes: l'Escenari Muralla i el Sugar (il·legal) Fest. Tot i la distància en la que es troben els escenaris, hi ha una partitura que se segueix als tres espais: públic fidel i grups entregats, mostren que l'alternativa també és una recepta d'èxit.

El més matiner, tal i com ja va passar ahir, va ser l'Hoteler. Un dels protagonistes de l'edició de l'any passat va ser Dofí Malalt, que va obrir la jornada poc abans de les cinc de la tarda. Al cantautor lleidatà el van seguir Purkinje i Brut. Després d'aquests, i ja amb un públic força nombrós, va arribar el torn d'Univers i Da Souza. Als mallorquins, els van seguir L'Hereu Escampa i amb ells, una de les sorpreses de la nit. L'any passat el traster de l'hotel Can Pamplona es va fer petit per veure el grup de Manlleu, per aquest any, els organitzadors van decidir moure l'escenari i centrar-lo al mateix pàrquing de l'hotel.

Da Souza, en directe al Festival Hoteler. Foto: Adrià Costa


Tal i com es pot veure en les imatges, va ser allà quan l'euforia es va desbordar i es va poder percebre l'essència de "l'Hoteler": bogeria, amistat, suor i gresca. Tot seguit i sense parar poder parar ni un moment, va ser el torn d'Una Bèstia Incontrolable, punk ràpid i cru per no rebaixar l'intensitat amb la que s'havia viscut el recital dels manlleuencs. Aliment, Sleepy Drunken Moritz i Continent Exotèric van tancar la nit més enllà de les 2 a Can Pamplona.

Aquesta tarda, l'Hoteler torna a ser el més matiner i engega a les 16 hores amb Ulldeter. Alguns dels destacats de la jornada d'avui són el cantautor The Missing Leech (també conegut com Maurici Ribera), els vigatans Ohios i Furguson, i Mujeres. Un cop acabat el darrer concert, al voltant de les 2 de la matinada, els assistens es desplaçaran fins al Club Pockets per seguir ballant fins a altes hores amb Guim Leboski.

El Sugar, tot i els entrebancs, torna a ser un èxit

A un centenar de metres del Festival Hoteler hi ha el lloc de residència, per quinzè any consecutiu, del Sugar (il·legal) Fest. Al peu de la xemeneia del Sucre, els concerts començaven a quarts d'onze. Veils eren els escollits per arrencar el generador. Síctor Valdaña and The Check This Outs van ser el següents a aparèixer i llavors, quan era el torn d'El Mal ja està fet, la burra va començar a fallar. Talls d'electricitat van propiciar que fos un concert descafeïnat sota la mirada de decepció dels molts que s'havien congregat per veure un grup que després d'una llarga aturada, tornava als escenaris.

Arribats a aquest punt, i després d'haver solucionat els problemes amb la burra, va ser el torn de Bullitt, segurament el grup més destacat de la nit. Fans incondicionals i passavolants s'aturaven a veure el directe dels nois de Sant Feliu de Guíxols. Un concert complert i amb molta solvència va reanimar els ànims dels assistents, que es van tornar a entregar. Per cloure la nit, un altre dels noms de l'edició d'enguany del Sugar, l'Èric Fuentes.

Per aquest vespre, al peu de la xemeneia del Sucre hi ha programat Bonestorm, Assot i Songstore, a més dels ben retrobats No More Lies, els Mandanga, amb components barcelonins i manlleuencs, l'screamo de Tröpical Ice Land i tancarà la nit i la quinzena edició del festival, La Célula Durmiente, que compta amb Joan Colomo a les seves files.
 

Veils al Sugar (il·legal) Fest. Foto: Adrià Costa


I mentrestant, l'Escenari Muralla

L'altre L'altre dels festivals que va començar anit va ser l' Escenari Muralla, a la plaça Gerbert d'Orlhac. Els joves torellonencs Els Flipats van obrir una vetllada que va tenir com a punts àlgids els concerts de Te Mare HxC, H.I.T.S i The Wax. Van completar la vetllada, els veterans Monos de Chocolate i van tancar la nit els Txatarra. 

Per avui hi ha programats els concerts de Skòria, Bonestorm (que pel que sembla, faran doblet), un tribut als mítics Ramones i l'oi vigatà de The Demencials. A ells els seguiran els Penny Cocks, que retornaran els assistens a finals dels anys 70, els Fi-asko i per últim, els tarragonins Crim.

Així doncs, si ahir ja era complicat compaginar horaris per ser a tot arreu. La nit d'avui, amb una trentena de propostes de tota mena, s'espera encara més moguda.
 

Programa oficial del Mercat de Música Viva 2014 (PDF)

Recull de Galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic

Aneu al web Mercat de la Música Viva de Vic

L'Hereu Escampa, aquest dissabte al Festival Hoteler. Foto: Adrià Costa