Vic transforma durant un dia un pàrquing en una zona verda

La ciutat s'adhereix al Parkingday

Una dona observa el Citroën Méhari convertit en espai verd amb motiu del ParkingDay celebrat a Vic.
Una dona observa el Citroën Méhari convertit en espai verd amb motiu del ParkingDay celebrat a Vic. | Adrià Costa
Redacció Osona.com
20 de setembre del 2014
Actualitzat a les 16:09h
Una dona observa el Citroën Méhari convertit en espai verd amb motiu del ParkingDay celebrat a Vic. Foto: Adrià Costa.

El Parkingday és una iniciativa verda mundial que consisteix en transformar, per un dia, una plaça d’aparcament al carrer. Amb origen l’any 2005 a San Francisco (EUA), cada any es mobilitza a artistes, paisatgistes, professionals i aficionats del món de la jardineria i l’ecologia que, per un dia, el mateix a tot arreu, converteixen una plaça de pàrquing al carrer en un jardí o espai verd per conscienciar a tothom sobre els beneficis del verd a les ciutats. L’any 2011 ja es varen fer quasi mil intervencions a 162 ciutats de 35 països de tots els continents.

Aquest any Vic, s'ha sumat a la convocatòria. Aquest divendres, 19 de setembre ,Anna Erra, regidora de Turisme, Comerç i Educació; i Toni Serrat, regidor de Serveis i Urbanisme de l’Ajuntament de Vic; juntament amb Tortadès Garden Center han presentat la intervenció en una plaça d’aparcament del centre de la ciutat, a la Rambla del Carme, davant el número 37. En concret, s'ha guarnit un Citroën Méhari.

Anna Erra  ha qualificat la iniciativa com a “interessant per a sumar-s’hi” i ha recordat que a Catalunya també s’hi ha adherit Barcelona. “Vic és sensible a les zones verdes i això ho demostra la creació d’un nou espai verd a la muralla i la distinció que es va recollir la ciutat com a Vila Florida, fa pocs dies”, ha dit la regidora.

Per altra banda, Dolors Collbatallé, paisatgista del Garden Tortadès, ha explicat que “la iniciativa vol conscienciar de la importància dels espais verds a les ciutats”. El moviment vol cridar l’atenció per afavorir l’augment de les àrees verdes i així millorar la qualitat de vida.
Arxivat a