The Mamzelles mostra la cara més seductora i descarada del Mercat de Música Viva

Les tres catalanes animen la primera jornada del certamen, amb Pegasus, Calima i 17 hippies

Irene Giménez Vinyet
19 de setembre del 2014
Actualitzat a les 22:41h
The Mamzelles, aquest dijous a Vic
The Mamzelles, aquest dijous a Vic | José M. Gutiérrez
The Mamzelles va presentar el seu últim àlbum "Tòtem". Foto: Jose M. Gutiérrez

Pegasus, Calima, The Mamzelles i els alemanys 17 hippies, van ser alguns dels grups musicals encarregats de donar vida a la primera jornada del Mercat de Música Viva de Vic, ahir dijous a les carpes situades a la zona de l'Atlàntida.

La nit va començar a la carpa negra amb el toc suau de jazz Fusió i d'influències mediterrànies de Pegasus, una veterana formació catalana creada l'any 1981 que al Mercat de Música Viva de Vic presentava el seu darrer disc "Standby... On". El grup va oferir així un espectacle curiós, on es combinaven sons diversos que a estones buscaven una pau i sintonia amb el públic que van trobar fàcilment. Els de Barcelona van comptar amb espectadors entregats i seriosos que sabien apreciar l'estil tan peculiar de la banda. Com era d'esperar, ni públic ni músics van poder-se oblidar de la política per un moment i es va llençar un record sincer per a Escòcia entre crits i aplaudiments.

A continuació, a la carpa vermella van arrencar el ritme amb Calima (foto, a la dreta), una formació creada el 2004 amb músics de diferents països, cultures, ètnies. Creadors d'un flamenc molt particular, alguns membres de l'actual banda havien format part de Ojos de Brujo. En aquesta ocasió, Calima presentava el seu últim treball "Lumbre... Canciones de carromato", amb el qual es consolida en el panorama musical. El grup havia aconseguit temps enrere una nominació als Grammy Llatí per ser el millor àlbum flamenc, i potser per aquest motiu eren esperats amb impaciència pel públic. Els ritmes gitanos, rumberos i mediterranis van convidar a ballar als assistents, sempre guiats pels balls de Laura Guillén i la veu i l'empenta de Beatriz Garcia.

La sorpresa de la nit va saltar per a molts amb The Mamzelles, un grup alternatiu compost per tres catalanes que surten a l'escenari amb una estètica molt peculiar. Les protagonistes són conegudes i recordades per molts gràcies a una famosa campanya publicitària de Televisió de Catalunya "Envàs, on vas?". La seva música és extremadament descarada, sincera, seductora i original. En el MMVV presentaven el seu segon àlbum "Tòtem", treball que no deixa a ningú indiferent. Les barcelonines van reunir gran afluència de públic, el qual estava aspectant i sorprès en tot moment, observant un espectacle musical molt teatralitzat i original.
 

Programa oficial del Mercat de Música Viva 2014 (PDF)

Recull de Galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic

Aneu al web Mercat de la Música Viva de Vic
 

The Mamzelles va donar un toc alternatiu al programa de dijous del MMVV. Foto: Jose M. Gutiérrez
 
Arxivat a