Antoni Pladevall guanya el Prudenci Bertrana de novel·la

A l’obra, el taradellenc relata el passat “per comprendre el present”

Redacció Osona.com
19 de setembre del 2014
Actualitzat a les 8:11h
Antoni Pladevall
Antoni Pladevall | Adrià Costa
Antoni Pladevall, en una foto d'arxiu. Foto: Adrià Costa

El doctor en filologia clàssica i escriptor taradellenc Antoni Pladevall ha guanyat el premi Prudenci Bertrana de literatura en la categoria de novel·la, amb “El dia que vaig fer vuit anys”. L’obra relata el passat "per comprendre el present” a través de un testimoni emocionant.

El Prudenci Bertrana és un dels guardons literaris catalans més importants a Catalunya. Pladevall rebrà 30.000 euros i la seva novel·la es publicarà el proper novembre.

L’escriptor osonenc ha explicat aquest dijous que la seva obra és un diàleg agredolç on es descobreix a ell mateix: “Potser mai deixarem de ser nens, ja que som persones en construcció permanent”.

Els premis literaris de Girona s’han lliurat aquest dijous a la nit, en una gala a l’Auditor de la ciutat. Hi han assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

Antoni Pladevall (Taradell, 1961), escriptor i doctor en filologia clàssica, actualment imparteix classes de grec i de llatí a l’Institut de Vic, a Vic. Ha col·laborat amb articles de tema literari o historiogràfic a revistes com Ausa, Reduccions, Serra d’Or, Els Marges, Revista de Catalunya i també a la secció d’Opinió d’Osona.com. Entre altres llibres, ha publicat l’assaig historiogràfic “La il·lustració a Vic. Les aportacions de Francesc de Veyan i Mola i Llucià Gallissà i Costa” (2000), el dietari “La mentida original” (2000), el volum de proses breus “Quadern de Can Garbells” (2002) i les novel·les “La lliça bruta” (2001), “Massey Ferguson 35” (2003), “Terres de lloguer” (2006: premi Pin i Soler 2005 i premi Amat-Piniella 2007), “La papallona negra” (2009: premi Carlemany 2008) i “Tot és possible” (2011), una ficció sociopolítica sobre la primera onada de consultes sobiranistes del diumenge 13-D.
Arxivat a