Manlleu xifra en gairebé un milió d'euros les destrosses del temporal del 5 de setembre

L’Ajuntament espera finançar les obres amb el replantejament d’algunes partides del pressupost i les ajudes extraordinàries de Generalitat i Diputació

Pere Pratdesaba
18 de setembre del 2014
Actualitzat el 22 de setembre a les 9:23h
El tram del mur del canal industrial de Manlleu, esfondrat per les tempesta. Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Manlleu està valorant la quantia dels danys que van provocar les fortes pluges el passat 5 de setembre. Segons unes primeres estimacions, aquesta xifra se situaria entre els 800.000 i el milió d’euros, tal com ha explicat l’alcalde Pere Prat en aquest diari.

D’aquesta xifra, la partida més important, uns 600.000 euros, es dedicaria a arreglar el passeig del Ter, on es va esfondrar un mur al canal industrial i es van haver de posar balises perquè el ferm de la calçada va quedar descavalcat. Una altra dotació de prop de 100.000 euros es destinaria a la pista de bàsquet i futbol sala del pavelló, que també va quedar molt malmesa. La resta serviria per adequar alguns carrers i camins per accedir a cases de pagès, entre altres petits desperfectes.

Pel que fa al finançament d’aquestes obres, Prat diu que s’hauran de cobrir des de diversos fronts, com una partida del PUOSC que s’haurà de replantejar. També s’esperen ajudes extraordinàries de la Diputació de Barcelona, que ja ha donat el vist-i-plau, i de la Generalitat, amb qui ja s’han iniciat converses. A més, les assegurances també hauran de pagar una part dels desperfectes.

L'avinguda de Roma de Manlleu, el passat 5 de setembre. Foto: Jesús Serrat
Arxivat a