Gairebé tots els ajuntaments d'Osona convocaran plens de suport a la consulta

Les sessions, de caràcter extraordinari, se celebraran entre dilluns i dimarts, hores després que el president Artur Mas signi el decret de convocatòria

Pere Pratdesaba
18 de setembre del 2014
Actualitzat a les 16:22h
La majoria d'ajuntaments d'Osona han convocat o convocaran plens extraordinaris per mostrar el seu suport a la convocatòria de la consulta d'independència del 9 de novembre. L'objectiu és que hores després que Artur Mas signi el decret, centenars de consistoris se sumin al bloc favorable a la consulta.

Així es va decidir aquest dimecres, en una trobada organitzada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a l'Ajuntament de Vic, on hi van assistir una trentena de representants dels consistoris osonencs, gairebé tot alcaldes. Entre aquests, que es van comprometre a convocar plens, hi ha Roda de Ter, Vic, Manlleu, Torelló, Sora, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Tàvernoles i Vidrà. Segons fonts de l'AMI, la convocatòria a Osona podria fregar gairebé el 100% dels consistoris.

Es tracta d'una iniciativa de l'AMI amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per posar en valor "la força institucional" del municipalisme. Està previst que els acords es facin arribar a la Generalitat i al Parlament.

La convocatòria dels plens extraordinaris és per al dilluns o dimarts, 22 i 23 de setembre, amb un sol únic punt a l'ordre del dia o una moció: "Suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya".