L'«altre» Mercat de Música Viva

El Sugar Il·legal celebra el seu quinzè aniversari amb la mateixa filosofia del primer dia | "Si la música no és popular, no és viva", lema de l'Escenari Muralla

Roger Font
18 de setembre del 2014
Actualitzat a les 17:58h
576_1316094188_Adri_Costa_2006_MMVV_IMG_2266
576_1316094188_Adri_Costa_2006_MMVV_IMG_2266 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Paral·lelament al XXVI Mercat de Música Viva de Vic hi ha propostes allunyades de les grans massificacions de gent, de premsa nacional i internacional i de tot allò que envolta el concepte "mercat". Ara ja fa una colla d'anys que aquesta escena "off" s'ha anat fent un lloc amb senzillesa, passa a passa i amb la voluntat d'escoltar allò que els hi agrada i els ve de gust, i que, any rere any, va representant una munió de gent més gran i van fidelitzant un públic entregat i amb la voluntat d'escoltar tota aquella música que queda fora del circuit oficial.

El primer d'aquests és el Sugar (il·legal) fest. Enguany celebren la quinzena edició -19 i 20 de setembre- amb la mateixa filosofia que els va veure néixer: una burra per fer electricitat, una mica de gasolina perquè funcioni, sense barra ni escenari i, el més essencial, que són els grups amics. "El Sucre existeix perquè ens ve de gust, s’organitza com ens ve de gust i hi toca qui ens ve de gust", diuen els organitzadors. Això, i res més.

Enguany, passaran pel parterre del darrere el Sucre i amb la mirada escrutadora de la xemeneia grups que repeteixen com FP, Tröpical Ice Land, El mal ja està fet, La célula durmiente o Bullit; o bandes que hi van per primera vegada, com Mandanga o Veils.

L'altra proposta celebra el seu segon aniversari però amb les idees molt clares: "Si la música no és popular, no és viva". Aquest és el lema de l'Escenari Muralla. Membres dels també osonencs The Demencials van agafar l'any passat el relleu del difunt Mercat de Música Morta de Vic per seguir apostant per la música punk,
oi!, hardcore, rock, punk-rock, rock'n'roll i ska.

Segons diuen, com que "no trobem lloc on anar per música viva un festival comercial i cada cop més privat i més influenciat per a la música electrònica", els organitzadors munten l'escenari per a "estils cada cop més ignorats, perquè puguin tocar un grup rere l'altre sense haver de fer-ho en qualsevol cantonada". Així doncs, grups com The Demencials, Monos de chocolate, H.I.T.S., Penny Cocks, Fi-asko i CRIM ompliran la plaça Gerbert d'Orlhac, davant de Correus.

La darrera de les propostes és el Festival Hoteler, que celebrà el seu sisè aniversari. Podeu llegir tota la informació a aquesta notícia.
Arxivat a