Arxivada la causa contra els quatre olotins impulsors del multireferèndum

La jutgessa no hi veu delicte de desobediència contra els agents de l'autoritat | La decisió contrasta amb els 10 encausats a Osona, que han estat condemants a pagar 20 euros de multa

Andreu Oliveras
17 de setembre del 2014
Actualitzat a les 18:17h
Un agent de la Policia Municipal retirant l'urna del multireferèndum a Olot. Foto: Martí Albesa

La jutgessa de la secció penal dels jutjats d'Olot ha arxivat la causa contra quatre garrotxins acusats de desobediència greu a l'autoritat el passat 25 de maig, en tant que promotors del multireferèndum a la ciutat. En la interlocutòria dictada el 25 d'agost i feta pública avui, deixa clar "que no ha existit cap delicte de desobediència als agents de l'autoritat", basant-se en què els quatre responsables tenien el permís de la Junta Electoral d'Olot del dia 8 de maig i que, a més, no van mostrar resistència a la Policia Municipal quan es va disposar a retirar l'urna .

La decisió contrasta amb la resolució judical contra els 10 voluntaris osonencs que van participar en el multireferèndum a Osona, que van ser condemants a pagar una multa de 20 euros cadascun per desobediència a l'autoritat. La diferència és que les urnes a Osona i la denúncia corresponent van anar a càrrec dels Mossos d'Esquadra.
 

Més informació, des de la NacióLaGarrotxa.cat