Francesc Freixer, guanyador del 2013, segon classificat

16 de setembre del 2014
Actualitzat a les 12:45h
Jan Margarit, al Duatló de Bellmunt

El jove de Matadepera Jan Margarit continua demostrant el seu excel·lent estat de forma. Aquest cap de setmana va tancar la temporada d'estiu imposant-se al Duatló de muntanya de Bellmunt. Un triomf que s'afegeix als assolits les darreres setmanes a la Minimarató de Berga i al Km Vertical de Roquetes.

El Duatló de Bellmunt, amb sortida i arribada a Sant Pere de Torelló, arribava enguany a la desena edició. Estava format per un primer tram de BTT de 7,6 quilòmetres, el central consistia en una cursa de muntanya de 10,6 quilòmetres i el tercer i definitiu de 9,5 quilòmetres de BTT fins a la meta.

La sortida va ser ràpida i al cap de pocs quilòmetres es va formar un grup capdavanter format per tres membres: Francesc Freixer, Marc Casanova i Jan Margarit amb Gabriel Crosas a poca distància. Després de diversos atacs a les darreres rampes de Bellmunt, el grup es va desfer i Casanova va arribar líder a la primera transició amb un temps de 31:03, amb Margarit a tot just 13 segons. El corredor de Matadepera va fer valer el seu domini a les curses de muntanya -és el vigent campió de Catalunya júnior- per escapar-se i arribar a la segona transició amb més de quatre minuts de marge sobre Francesc Freixer, guanyador del 2013.

Margarit va decidir arriscar en el tram de BTT per evitar que l'atrapessin. I la tàctica li va sortir bé malgrat que es va endur dues caigudes, la segona la més dura. Tot i això, va aconseguir arribar a meta amb un temps d'1 hora, 59 minuts i 35 segons, tot just mig minut més ràpid que Freixer (2:00:04). Casanova va completar el podi (2:01:06) mentre que el local Gabriel Crosas va acabar quart amb 2:02:48. A la prova, amb 84 duatletes, no hi va participar cap dona.

Classificació Duatló de Bellmunt 2014 (pdf)