El Mercat de Música Viva de Vic 2014 presenta una vintena de nous treballs

Adrià Puntí, Germà Aire, Pau Vallvé, 17 hippies i els francesos Zebda, alguns dels artistes que mostraran el seu nou disc | El certamen se celebra aquest cap de setmana, a partir de dijous, i ofereix una seixantena de concerts

Redacció Osona.com
17 de setembre del 2014
Actualitzat el 19 de setembre a les 17:47h
Muntatge de l'escenari del Mercat de Música Viva a la plaça Major de Vic, aquest dimecres. Foto: Adrià Costa

Un any més arriba el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que enguany, celebra la 26a edició ja com a cita consolidada i amb novetats musicals. L'esdeveniment tindrà lloc a partir de dijous 18 de setembre i s'allargarà durant tot el cap de setmana, fins al diumenge 21. El concert inaugural, una producció catalano-brasilera, serà de la mà del pianista Benjamin Taubkin i de la veu Roger Mas, el dijous 18 a les vuit de la tarda, a l'Atlàntida.

El Mercat es una cita musical que serveix a artistes i grups d'arreu per presentar els seus treballs més recents, i té com a objectiu propiciar la compra-venda de productes musicals, dinamitzar la indústria del sector i exportar el talent del país.

Aquest any, el MMVV compta amb més d'una vintena de presentacions de nous treballs. Aquest serà el cas d'Adrià Puntí, que farà un avanç dels nous temes del seu darrer àlbum, que sortirà a finals d'aquest any. També estrenarà espectacle Raimundo Amador, que sota el títol “La leyenda del gitano eléctrico”, s'acompanya amb projeccions que recullen escenes de la vida de l'artista.

També presenten treballs al MMVV artistes i grups catalans, com el duo vigatà Germà Aire o Pau Vallvé que estrena nova gira acompanyat de Jordi Casadesús de La Iaia. En aquest certament no podia faltar-hi la presència de bandes i músics internacionals, com per exemple, els alemanys 17 hippies o els francesos Zebda.

La programació del MMVV es divideix, com sempre, en dos apartats: el més professional amb MBLab i el festival dirigit al públic en general, que compta amb una programació de 59 concerts, tant de grups coneguts com de bandes emergents. El gruix de concerts gratuïts que ofereix la cita musical, es concentraran entre divendres i dissabte a la plaça Major, al Sucre i la plaça de la Catedral, on s’instal·larà l’escenari Atlantic Connection, en sintonia amb el WOMEX 2014 que es celebra a Santiago de Compostel·la.

Tampoc pot faltar-hi la Programació OFF, proposada i impulsada per Vic Jove, amb actuacions com La gallina afónica o les semifinals del concurs de maquetes Sona9.

Finalment, també es consolida el Premi Puig-Porret, atorgat per la Fundació Puig Porret, amb una dotació econòmica de 10.000 euros que el fan el premi musical més important de l'estat. Aquest guardó té com a objectiu facilitar la producció d'un espectacle musical en directa.
 
Concert de la passada edició de The New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro Foto: Joan Parera
Arxivat a