Una «visita turística» denuncia les mancances de l'estació de tren de Vic

El col·lectiu Perquè no ens fotin el tren convoca una protesta, a la que hi assisteixen una cinquantena de persones | L’equipament, que va patir un incendi fa dos anys, està en un estat alarmant de deixadesa

Redacció Osona.com
16 de setembre del 2014
Actualitzat a les 17:45h
Protesta a l'estació de Vic, aquest dilluns
Protesta a l'estació de Vic, aquest dilluns | Albert Alemany
Concentració a Vic per reclamar millores a l'estació de tren. Foto: Albert Alemany

Una cinquantena de persones es va concentrar aquest dilluns davant l’estació de Vic per reclamar que els “òrgans competents” (Adif i Rodalies de Catalunya) vetllin perquè aquesta estació i totes les estacions de la línia 3 de Rodalies estiguin dotades d’unes infraestructures adequades. La protesta va tenir un format original, ja que els participants van fer una mena de “visita turística per les mancances de l’estació”, tal com la defineix Isàvena Opisso, portaveu de Perquè no ens fotin el tren, el col·lectiu que va fer la convocatòria. L’acció va incloure la lectura d’un manifest.

Recordem que el 15 de setembre de 2012 l’estació de Vic va patir un incendi que va afectar diversos serveis i va portar com a conseqüència el tancament del bar, els lavabos i l’accés des del pàrquing, i els ascensors d’accés a les vies 2 i 4 van deixar de funcionar.

Durant aquests dos anys, les asseguradores dels organismes implicats no s’han acabat de posar d’acord sobre qui havia d’assumir el cost de les obres. En diverses ocasions, s’ha comunicat una data d’inici de les obres que no s’ha acomplert.

“Aquesta demora ha causat greus conseqüències als usuaris, especialment a aquells amb mobilitat reduïda”, diu Perquè no ens fotin el tren. “Totes aquestes mancances se sumen a les que ja té l’estació de Vic des de fa molt de temps”, afegeix el col·lectiu.

Entre aquestes mancances, que ahir es van visitar i explicar amb detall, hi ha: les plantes i arbres que han crescut a la marquesina; la brutícia que cau des de les passarel·les a sobre dels usuaris quan són a les andanes; la manca de manteniment de les baranes de les passarel·les; els excrements d’ocells acumulats en els elements arquitectònics de les andanes (llums i panells informatius); el gran nombre d’ocells que viuen dins del reixat de les marquesines; els llums de les andanes, que estan encesos tot el dia, amb el cost econòmic i el malbaratament energètic que això suposa; les portes d’accés a l’estació i a les andanes que no tanquen; els establiments comercials tancats per problemes amb les licitacions; el mal estat del fals sostre del vestíbul; la manca d’una sala d’espera climatitzada; la manca d’escales automàtiques de baixada i el mal funcionament de la megafonia i els panells informatius, que no avisen amb temps suficient.

Desperfectes de l’estació de tren de Vic. Foto: Albert Alemany
Documents
Arxivat a