Laia Sanz conquereix el seu 16è títol mundial

La pilot guanya el campionat mundial femení d'enduro i assoleix una xifra rècord en el món del motor

Irene Giménez Vinyet
15 de setembre del 2014
Laia Sanz conquista el seu tercer títol d'enduro

Laia Sanz, pilot de KH-7 resident a Seva, va aconseguir diumenge el seu tercer títol d'enduro femení, a la localitat francesa de Brioude. Aquest darrer trofeu se suma als 13 aconseguits en el campionat del món de trial.

D'aquesta manera, Sanz tanca la temporada d'enduro amb doble victòria en el Gran Premi de França, i un total de set triomfs en vuit carreres, només cedint en el Gran Premi de Suècia, a mitjans de juny. És així com la pilot de KH-7 arriba als 16 títols mundials, xifra rècord dels esports de motor, igualant Toni Bou i sobrepassant les 15 corones de Giacomo Agostini.

La pilot es va mostrar intractable durant tot el cap de setmana, i al manillar d'una Honda CRF250 es va adjudicar la victòria en les dues últimes carreres puntuables de la temporada. Tot i que dissabte ja va deixar la primera posició gairebé sentenciada, Sanz va treure el seu caràcter inconformista i va voler arribar a la meta abans que ningú. Finalment, va creuar la línia d'arribada en primer lloc, amb un minut de marge sobre la segona classificada, la britànica Jane Daniels.

Finalment, Laia Sanz ha acabat el campionat d'enduro amb 157 punts, 18 més que Daniels. Aquest és el segon trofeu que aconsegueix aquesta temporada, després de fer-se amb el Rally Dakar, conquistant l'apartat femení de motos i aconseguint la setzena posició en l'absoluta.

La pilot de KH-7 diu estar “molt contenta” amb el nou triomf. Després d'un any difícil per les lesions, Sanz explicava que “ha estat un campionat més sofert del que pot sembla, sobretot perquè ha estat un any complicat amb la lesió del colze”.