Marc Traserra guanya la Cursa de Muntanya de Vic a la vigília de la Diada

En categoria femenina, victòria de Marisa Zapata per davant de la júnior Erola Bisquert

Redacció
12 de setembre del 2014
Marc Traserra
Marc Traserra | JM Montaner
Marc Traserra, guanyador de la Cursa de Muntanya Ciutat de Vic. Foto: Josep Maria Montaner

Marc Traserra continua demostrant que és una de les grans promeses de les curses de muntanya a nivell català. El jove osonenc es va imposar a la Cursa de Muntanya Ciutat de Vic que es va disputar coincidint amb la vigília de la Diada. En dones, la victòria va ser Maria Zapata en una prova nocturna que va aplegar 133 corredors.

La Cursa de Muntanya de Vic, organitada per la Unió Excursionista Vic, arribava a la sisena edició estrenant nou format. Per primera vegada se celebrava el 10 de setembre, es feia un sol recorregut de 12 quilòmetres i es disputava de nit. El traçat recorrïa els racons menys transitats de la plana vigatana i ascendia, com no podia ser d'altra manera, a la Creu de Gurb.

Traserra, que precisament havia guanyat abans de l'estiu la cronoescalada a aquesta muntanya , va guanyar amb un temps de 57 minuts i 27 segons. El podi el van completar Raül Rota (57:58) i Martí Lázaro (59:47). El vigatà Xevi Vidal i el joveníssim Jordi Vera van ser quart i cinquè, respectivament.

En categoria femenina Marisa Zapata va guanyar amb molta solvència. Va completar els 12 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu amb un temps de 1:16:42. La júnior Erola Bisquert va ser segona amb 1:20:24 mentre que Montse Fernàndez va completar el podi amb la tercera posició (1:21:34). Els millors veterans van ser Assumpta Casellas i Anton López.

La UE Vic, organitzadora de la cursa, va valorar molt positivament el canvi amb l'objectiu de deixar lliure la Diada per poder assistir a la V de Barcelona. En aquest sentit, abans de començar, l'alpinista Ferran Latorre va llegir un manifest que "recordava la dignitat dels catalans que van lluitar fa 300 anys" i la possibilitat de recuperar les llibertats tres segles després.

Fotos de la Cursa de Muntanya Ciutat de Vic 2014 (Josep Maria Montaner)

Classificacions de la Cursa de Muntanya Ciutat de Vic 2014

Arxivat a