Nandu Jubany obre un restaurant de cuina catalana a Singapur

L'establiment vol acostar la gastronomia catalana al món asiàtic | El correfoc, el burro català, la revetlla de Sant Joan i el drac de Sant Jordi, símbols del restaurant

El restaurant, amb els capgrossos com a decoració
El restaurant, amb els capgrossos com a decoració | Jubany Events
Iris Estrada
14 de setembre del 2014
El restaurant FOC by Nandu Jubany amb el burro català com a decoració Foto: Jubany Events

El xef Nandu Jubany obrirà un restaurant a Singapur. El projecte ha estat impulsat pel mateix cuiner juntament amb Jordi Noguera, també cuiner i originari de Prats de Lluçanès, el dissenyador Gabriele Schiavon i l’empresari Tien Yao H’ng. L'establiment obrirà les seves portes el 15 de setembre.
 
El restaurant es dirà FOC by Nandu Jubany i el seu objectiu és portar la cultura catalana al món a través de la cuina de manera moderna, divertida i amb productes de qualitat. El nom s’ha escollit perquè el foc és l’element més important de la cuina i pel seu paper rellevant en les festes catalanes. També per aquest motiu s’han escollit com a símbols de la imatge del restaurant el correfoc, el burro català, la revetlla de Sant Joan i el drac de Sant Jordi.
 
La idea d’aquest projecte va néixer l’any 2012 quan Gabriele Schiavon va proposar a Jubany participar en un taller sobre creativitat i innovació dins la cuina a la capital asiàtica en el marc de la BCN Design Week . El cuiner va tornar uns mesos més tard a Singapur per reunir-se amb Jordi Noguera, que està establert a la ciutat des del 2012 i amb qui ja havia dut a terme altres projectes. Noguera els va presentar l'empresari Tien Yao i després d'un intercanvi d'impressions van decidir posar en marxa la idea d'aquest nou restaurant. 
 
El cuiner Maties Coll i la sommelier Carol González, professionals de l'equip de Can Jubany, estan a Singapur des del mes de juliol per posar en marxa aquest restaurant. Serà un espai de “casual dining” on es podran trobar plats asiàtics reinterpretats per Nandu Jubany i es gaudirà de la cuina catalana al cor de Singapur. FOC by Nandu Jubany també vol donar protagonisme als còctels i n’oferirà una àmplia varietat de la mà Dario Nocentini, un bàrman reconegut a escala internacional i que fusiona els gustos asiàtics i catalans.

La carta
 
La carta de FOC by Nandu Jubany comptarà amb tres menús que oferiran diferents perspectives de les cuines catalana i asiàtica.
 
De BCN a SIN: menú tradicional que permetrà conèixer els plats més comuns de Catalunya i Espanya, per exemple croquetes, ensaladilla o truita de patates. Els plats seran presentats de manera divertida.
 
De BCN al món: aquesta oferta suposa una fusió amb productes i plats de Barcelona i d’arreu del món. Per exemple, se servirà shitake marinat, “taco” de cansalada o un entrepà de foie-gras a la brasa.
 
Cuina asiàtica vista per un cuiner català: els plats d’aquesta opció estaran elaborats amb productes asiàtics i catalans i representaran la visió de Nandu Jubany de la cuina asiàtica. Amb aquest menú es podran degustar plats com ramen de sopa de ceba i cansalada o vieira a la brasa amb caviar de soja.

Cada menú oferirà un passeig per les postres més tradicionals catalanes, com escuma de crema catalana o pecat de xocolata amb xurros. 

El disseny
 
El restaurant es troba al centre de Singapur, i el disseny del local ha anat a càrrec de Gabriele Schiavon de Lagranja Design. A la decoració hi ha presents diversos elements de la cultura catalana.

Un exemple són els enormes caps (capgrossos) que s’utilitzen com a llums i que retraten el xef i els col·laboradors del restaurant. Elements com el porró, el dispensador d’oli i el molinet de pebre són utilitzats també com a llums. 
 
El restaurant FOC by Nandu Jubany amb els capgrossos com a llums. Foto: Jubany Events