Documental íntegre sobre la història de l'himne dels Segadors, enregistrat a Tona

"Bon cop de falç. La història de l'himne»", basat en un llibre de Jaume Ayats, es va emetre aquest dimarts per TV3

Nació Digital
10 de setembre del 2014
Documental sobre Els Segadors.
Documental sobre Els Segadors.
Imatge promocional del documental "Bon cop de falç. La història de l'himne" Foto: Toni Llobet / Bon cop de falç

El documental "Bon cop de falç. La història de l'himne" es va estrenar ahir dimarts a les 23:49 del vespre per TV3. El documental ha estat coproduït entre Clark, Grup Enderrock i L'Avenç i les televisions TV3 i La Xarxa de Comunicació Local, i narra la història de l'himne nacional de Catalunya, "Els segadors", des del seu origen en una cançó popular fins a esdevenir l'himne oficial l'any 1993. El film està basat en el llibre publicat per L'Avenç l'any 2011 "Els segadors. De cançó eròtica a himne nacional" i l'obra del vigatà Jaume Ayats, musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona.
 
Conduït i narrat pel mateix Jaume Ayats i dirigit per Eloi Aymerich, el documental va tenir una durada de 57 minuts i combinava escenes de ficció amb actuacions musicals i entrevistes amb especialistes. Entre aquests hi havia l'escriptora Laila Karrouch, el productor musical Marc Parrot i el director de L'Avenç Josep Maria Muñoz, que reflexionaven sobre la vigència d'"Els segadors".
 
La ficció es va rodar a Tona, a la comarca d'Osona. Hi van participar una quinzena d'actors, que van comptar amb l'assessorament en les escenes de ficció del realitzador Esteve Rovira.
 
Podeu veure el documental íntegre a continuació:

Arxivat a